OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία»

Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» θα πραγματοποιηθεί στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Πλαστήρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκ μέρους της κυβέρνησης θα είναι ο υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ η κ. Ζαχαράκη Σοφία, υφυπουργός Τουρισμού αν και θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος θα συμμετέχει διαδικτυακά, καθώς και η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γκερέκου. Χαιρετισμός θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Αντ. Σαμαράκης», στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2022 και την διοργανώνουν η Ελληνογερμανική Συνέλευση και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Στο συνέδριο θα μιλήσουν Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές, και θα γίνει με φυσική παρουσία. Ταυτόχρονα θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για μετάφραση στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα, από μεταφραστές που θα υπάρχουν στο χώρο.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη του εναλλακτικού Τουρισμού στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, ενώ παράλληλα, να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εκπρόσωποι συνδέσμων και φορέων του τουριστικού κλάδου, των αρμόδιων υπουργείων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης από Ελλάδα και Γερμανία, θα αναδείξουν τις δυνατότητες αξιοποίησης και προώθησης εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού όλο το χρόνο στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο.  Ειδικοί του εναλλακτικού τουρισμού θα ενημερώσουν για την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα παρουσιάσουν νέες ιδέες και τάσεις, για συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως περιπατητικός, ορειβατικός, καταδυτικός και ποδηλατικός τουρισμός.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα θεματικά εργαστήρια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για στοχευμένους τρόπους προώθησης των εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού. Στη θεματική των workshops θα είναι και αναφορά στο πρότυπα ποιότητας και κατάρτισης,  καθώς και στις καινοτόμες και βιώσιμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών. Τα παραπάνω στοχεύουν στο να συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας. Σύμφωνα με το παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Προγραμμα Συνεδρίου Εναλλακτικού Τουρισμού 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice