OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χριστόπουλος: «Δράσεις, προτεραιότητες & σχεδιασμός τεχνικών έργων από τον Δήμο Αιγιαλείας»

Τις δράσεις, τις προτεραιότητες και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αναφορικά με τις αρμοδιότητές του, ανέλυσε το πρωί της Δευτέρας (24/10) ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας-Τεχνικών Έργων-Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ. Βασίλης Χριστόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην εισαγωγή του ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στην καθημερινή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, με βαρύτητα στο κέντρο του Αιγίου αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε άριστη συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Κοινοτήτων.

«Καθημερινά η Αιγιάλεια αλλάζει εικόνα, αποκαθιστούμε προβλήματα και καλύπτουμε ελλείψεις ετών που λίμναζαν στην κυριολεξία και προσπαθούμε για το καλύτερο αύριο με έργα ουσίας και με αξία όχι μόνο θεωρητική αλλά και πρακτική» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Παρεμβάσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας:

  • Αποκαταστάσεις πεζοδρομίων,
  • Συντήρηση αστικού εξοπλισμού (Ρήγα Φεραίου, Σολωμού, Βασιλειάδη, Ελαιώνας, Διακοπτό)
  • Καλλωπισμός-βάψιμο κοινοχρήστων χώρων,
  • Κατεδάφιση ακινήτου επί της Μητροπόλεως και Σολωμού

Και φυσικά μετά από χρόνια συνδέθηκε ο δρόμος της Αλυκόβρυσης και μονοδρομήθηκε ο παραλιακός δρόμος προς την Αλυκή τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου αποτράπηκε η κυκλοφοριακή συμφόρηση κάτι που χρόνια συζητιόταν. Οριοθετήθηκε και δρόμος για τους πεζούς δημότες, που αξιοποιείται ευρέως.

– Αναβάθμιση και επέκταση των ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο κέντρο του Αιγίου
– Παναγιωτοπούλων και Ανδρονοπούλου, μεγάλη ανάσα για το κέντρο της πόλης, με εμβαδό 1,5 στρέμμα
– Πάρκινγκ στο πρώην «Στέμμα» (να σημειωθεί ότι και ως χρήση γης είναι χώρος στάθμευσης)
– Πάρκινγκ Ασημάκη Φωτήλα και Περικλέους

– Τοποθετήθηκε φωτισμός σε αρκετά από τα υπόλοιπα παρκινγκ του κέντρου

– Αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας με την βοήθεια και των χρηματοδοτήσεων που έχουμε εξασφαλίσει αλλά και διεκδικούμε.

Πρόσφατο πρόγραμμα:

– Βελτίωση πρόσβασης σε περιοχές με γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αιγιαλείας, με 500.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,

– Δίκαιη κατανομή στη συντήρηση των αγροτικών δρόμων στους προέδρους (συντηρήθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια ….), βοήθησε και η αύξηση του προϋπολογισμού

– Αποκαταστάσεις σε παραλιακούς δρόμους από την διάβρωση

Ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής μας. Αυτό το καλοκαίρι δώσαμε οριστική λύση στον δρόμο των Διγελιωτίκων με μελέτη του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις (με δαπάνες Δημοτικών Πόρων) σε Σελιανίτικα, Ροδιά και Διακοπτό.

Επίσης προγραμματίζουμε την παραλία της Τέμενης, Άγιο Γεώργιο και μικρότερες σε κάποια άλλα σημεία, πχ Ακράτα.

Αξίζει να ευχαριστήσω την Κτηματική Υπηρεσία της ΠΕ Αχαΐας για τη συνεργασία.
Επίσης έχουμε στείλει αιτήματα και για άλλες περιοχές όπως Βαλιμίτικα, Ριζόμυλο και Παραλία Τράπεζας στη μεγάλη μελέτη του αρμοδίου Υπουργείου.

– Ασφάλεια μαθητών -Παρεμβάσεις στα σχολεία
– Διαγράμμιση των διαβάσεων μαθητών για πρώτη φορά σε όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, από Ερινεό ως Αιγείρα
– Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, δημιουργία ραμπών ΑΜΕΑ στα σχολεία. (αύριο υπογραφή)
– ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ.
– Υποβολή προγράμματος «Προμήθεια εξοπλισμού και υλικών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Αιγιαλείας».
– Προγραμματίζουμε ενεργειακές παρεμβάσεις στα σχολεία με υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ.

Σημαντική η συνεργασία με τους πολύ δραστήριους Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ελευθεριώτη και Δούλο

– Ηλεκτρολογικές αποκαταστάσεις καλλωπιστικού φωτισμού
– Τμήματα τα οποία ήταν για χρόνια ανενεργά επισκευάστηκαν, πχ Δυτική είσοδος, Διακοπτό, Ροδοδάφνη, παραλία Ακράτας, πλατείας Μυρτιάς κα
– Αποκατάσταση σε εύλογο χρόνο των βλαβών και τοποθέτηση λαμπτήρων σε απομακρυσμένους οικισμούς που ήταν παραμελημένοι.
– Ηλεκτροδότηση στο σχολαρχείο της Τράπεζας που εκκρεμούσε από το 2010.

Αναμένουμε τη μεγάλη παρέμβαση σε όλο το εύρος του Δήμου με την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού, με εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης αυτού αλλά και με εμφανή αποτέλεσμα στην φωτεινότητα. Προγραμματίζουμε προμήθεια καλλωπιστικού φωτισμού για τους παραλιακούς οικισμούς πχ όπως στον Πλάτανο.

Αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων και υποβολή προτάσεων σε κάθε πρόσκληση

Αναμένουμε την νέα διαχειριστική περίοδο. Έναρξη αυτές τις ήμερες υλοποίησης των έργων από χρηματοδοτήσεις όπως:

– Ήπιες παρεμβάσεις για την τουριστική αναβάθμιση, παρακολούθηση και ανάδειξη της βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας Αλυκής Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας (Natura 2000/ GR 2320006), το πρώτο πρόγραμμα που έχει εφαρμογή στην ανάδειξη της Αλυκής.

– Αποπεράτωση πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Τέμενης της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας.

– Κατασκευή-επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνεζη και Αγ.
Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας.

– «Ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων του πρώην Δήμου Διακοπτού» πυρόπληκτα

Η παρούσα Δημοτική Αρχή από τον 10/2019 έχει εντάξει έργα συνολικού ποσού 18.193.749,93€, ποσοστό κοντά στο 60%, ενώ αναμένουμε να φτάσουμε στο 65 -70 % με αυτά που περιμένουμε και έχουμε ενημερωθεί ότι θα είμαστε δικαιούχοι.

– Ολοκλήρωση παιδικών χαρών και με την συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας ειδικά στην παιδική χαρά τέρμα Μητροπόλεως, όταν παραιτήθηκε ο εργολάβος.

Ολοκληρώθηκαν οι εξής παιδικές χαρές:

Δ.Ε. ΑΙΓΙΟΥ
1. ΠΙΝΔΟΥ
2. ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
3. ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ
4. ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ
5. ΚΟΥΜΑΡΙ

Δ.Ε. ΑΙΓΕΙΡΑΣ
1. ΑΙΓΕΙΡΑ
2. ΛΑΜΠΙΝΟΣ

Δ.Ε. ΑΚΡΑΤΑΣ
1. ΑΚΡΑΤΑ
2. ΑΜΠΕΛΟΣ

Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ

Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΑΒΥΘΟΣ

Δ.Ε. ΕΡΙΝΕΟΥ
1. ΚΑΜΑΡΕΣ
2. ΣΑΛΜΕΝΙΚΟ

Παιδικές χαρές στις οποίες με τεχνική υποστήριξη δωρεάν από το γραφείο μου στο Δήμο, είχα πραγματοποιήσει το 2018 τις τοπογραφικές αποτυπώσεις πάνω στις οποίες σχεδιάστηκαν.

Επίσης σχεδιάζουμε και άλλες παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, που θα εγγράψουμε στο τεχνικό πρόγραμμα.

– «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβιώσης για άτομα με ειδικές ανάγκες» του EKAME/ΑμΕΑ Αιγίου προχωρά και άμεσα θα κάνουμε εγκαίνια.

Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι η Τεχνική Υπηρεσία υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως: Διεύθυνση Καθαριότητας αλλά και τα Νομικά Πρόσωπα ΔΗΚΕΠΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ, άρα καταλαβαίνετε το μέγεθος των αρμοδιοτήτων και των μελετών.

Επίσης τις επόμενες ήμερες θα έχουμε πλήρη ανάπτυξη του τεχνικού προγράμματος. Κωδικοί οι όποιοι απλά εγγράφονταν θα ενεργοποιηθούν, αφού πραγματοποιήθηκαν οι μελέτες.

– Θεωρώ ίσως από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα και παρακαταθήκη για το μέλλον, αυτής της δημοτικής αρχής, την έγκριση και εφαρμογή του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) (ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και πολεοδομική οργάνωση οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, επεκτάσεις σχεδίων πόλεων) ύψους 2.301.681,60€. Είμαστε μέσα στους πρώτους 10 Δήμους που εγκριθήκαμε με φορέα υλοποίησης το ΤΕΕ.

Αντικείμενο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Αιγιαλείας είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου επιπέδου στην έκταση του Δήμου με διάκριση των επιμέρους Δημοτικών Ενοτήτων.

Τα ΤΠΣ αποτελούν σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων, με τα οποία καθορίζονται:

– το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη,
– τα όρια των πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών,
– οι χρήσεις γης, o οι όροι και περιορισμοί δόμησης,
– οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις,
– τα μεταφορικά (για την μηχανοκίνητη και τις ήπιες μορφές κινητικότητας), τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές,
– η ιεράρχηση του οδικού δικτύου,
– ο σχεδιασμός πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών και κινδύνων,
– η προσωρινή οριοθέτηση υδατορεμάτων εντός των προς πολεοδόμηση περιοχών
– η γεωλογική καταλληλότητα για δόμηση στην περιοχή μελέτης

Ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, επιπλέον καθορίζουν:

– Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ),
– Ζώνες Ειδικών Πολεοδομικών Κινήτρων,
– Περιοχές και ζώνες ήπιας κυκλοφορίας και χαμηλών εκπομπών ρύπων,
– μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή,
– μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρο ή περιορισμό που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής μελέτης.

Επιπλέον, περιλαμβάνει ως υποστηρικτικές Μελέτες της Κύριας Μελέτης ΤΠΣ την συνοδή Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) των προτεινόμενων ρυθμίσεων και κατευθύνσεων, την Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας στο σύνολο
της έκτασης και για τις προς πολεοδόμηση περιοχές και τους οικισμούς που οριοθετούνται για πρώτη φορά.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχεδιάζουμε κυκλικό κόμβο στην συμβολή Κορίνθου-Κανελλοπούλου- Ρήγα Φερραίου.

Τέλος, ολοκληρώνεται το έργο των Παλαιών Σφαγείων. Διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση, το σχεδιάσαμε και το εντάξαμε σε πρόγραμμα ΙNTERREG (πρώτη φορά τρέξαμε δύο προτάσεις και πήραμε και extra χρηματοδότηση 107.000€ για ακόμα πιο ποιοτικά υλικά, άρα σύνολο 534.758 €.)

– Αναφορικά με την Πλατεία Αγίας Λαύρας: Συνεχίζεται η προσπάθεια το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις εισηγήσεις της τεχνικής και νομικής υπηρεσίας, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ώστε μέσα στο 2023 το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Επειδή οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές) αλλά και οι παράλληλες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα, όπως έκπτωση εργολάβου, ποινικές ρήτρες, παραλαβή υλοποιηθέντος έργου κλπ. είναι δύσκολες, χρονοβόρες και κάποιες φορές απρόβλεπτες και έχουμε και να αντιμετωπίσουμε και την αύξηση του κόστους λόγω αναθεώρησης των τιμών των υλικών, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε σαφές χρονοδιάγραμμα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ώστε να μην υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση. Αν προχωρούσαμε σε νέα δημοπράτηση, θα περνούσε τουλάχιστον ένας χρόνος επιπλέον.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

– Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων ΣΗΔΕ « Ίριδα» Το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», οδήγησε στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Πρόκειται για ένα αποτελεσματικότερο, ταχύτερο, ασφαλέστερο και πιο διαφανές σύστημα για την διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων από το οποίο προκύπτουν σημαντικά οφέλη, όπως η μείωση στις μετακινήσεις για τη διακίνηση της αλληλογραφίας, εξοικονόμηση χρόνου και παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, αύξηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας των πληροφοριών, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, εξοικονόμηση χαρτιού και μελανιών, αποτύπωση, καταγραφή και διόρθωση βασικών διοικητικών λειτουργιών των υπηρεσιών του Δήμου.

– Προμήθεια εφαρμογής – ηλεκτρονικού συστήματος αποστολής αιτημάτων / προβλημάτων από δημότες μέσω φυλλομετρητή ή κινητών τηλεφώνων και περιβάλλοντος διαχείρισης στατιστικών για την παρακολούθηση από τον Δήμο (Sence.city)

Η πλατφόρμα είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής δεδομένων υποστελλόμενων από πολίτες, το οποίο παρέχει επίσης τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παρακολουθεί την πορεία του αιτήματός του έως την οριστική επίλυσή του.

Το πληροφοριακό σύστημα αποτελείται από τέσσερα διακριτά υποσυστήματα:

α) Δημόσια επισκόπηση της πόλης

β) Διαχειριστικό Περιβάλλον

γ) Στατιστικά στοιχεία

δ) Εφαρμογές για λειτουργικά φορητών συσκευών (Android και IOS). Η πλατφόρμα παρέχει εργαλεία για τους πολίτες να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητα, το σχεδιασμό και την επικοινωνία τους και εμπλέκει περισσότερη σκέψη και δράση τόσο των πολιτών και του δήμου της πόλης μας.

Με τη χρήση της πλατφόρμας sense.city, οι πολίτες γίνονται οι αισθητήρες της πόλης. Με τη δική τους συσκευές επικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα) ή μέσω της εφαρμογής sense.city, οι πολίτες μπορούν να δημοσιεύουν σε πραγματικό χρόνο για κάτι που συμβαίνει στην πόλη τους, ενημερώνουν τους συμπολίτες τους και το δήμο για τα προβλήματα και περιστατικά που συμβαίνουν κάθε στιγμή.

Αναβάθμιση ιστότοπου Δήμου Αιγιαλείας, σχεδιασμός περιεχομένου και σκοπού

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Αιγιάλειας, με παροχή ευκολίας πρόσβασης στην πληροφορία και άμεση ενημέρωση των πολιτών. Η αναβαθμισμένη πύλη έχει νέο εικαστικό σχεδιασμό και στήσιμο μοντέρνο, λειτουργικό, «ελκυστικό» που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που θα προσφερθεί πρέπει να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για το σχεδιασμό, οργάνωση, διαχείριση, επισκόπηση, ανάρτηση και ενημέρωση διαδικτυακών τόπων και να εξασφαλίζει τη συχνή ανανέωση και δυναμική παρουσίαση του περιεχομένου.

Υπάρχουν δυνατότητες ανάρτησης περιεχομένου που ο Δήμος έχει υποχρέωση να δημοσιεύει, newsletter, ημερολόγιο εκδηλώσεων κλπ. Η αναβαθμισμένη πύλη διαθέτει ένα σύγχρονο, ταχύ και εύχρηστο διαχειριστικό εργαλείο, που επιτρέπει πολλαπλές παρεμβάσεις από το διαχειριστή, τη δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων αρχείων κλπ με δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης. Η πύλη είναι διασυνδεδεμένη με διεθνή συστήματα τόσο σε επίπεδο απεικονίσεων (προβολή χαρτών), όσο και αναλυτικής πληροφόρησης σχετικά με την επισκεψιμότητα της πύλης.

Ανάπτυξη λογισμικού-πλατφόρμας δημιουργίας ψηφιακών πιστοποιητικών για δημότες & επιχειρήσεις Δήμου Αιγιαλείας

Με τη λειτουργική έναρξη της πλατφόρμας, επιτυγχάνεται ο σταδιακός ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου με παροχή υψηλής ποιότητας ψηφιακών υπηρεσιών προς τους Δημότες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας. Δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης στους Δημότες και τους επαγγελματίες, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Μέχρι σήμερα, ένας ενδιαφερόμενος που θέλει να εξυπηρετηθεί από κάποια Υπηρεσία του Δήμου είναι πιθανόν να χρειαστεί να μεταβεί στο Δήμο δύο φορές, μια για την κατάθεση της αίτησης και άλλη μια για την παραλαβή της βεβαίωσης ή του πιστοποιητικού.

Εξασφαλίζεται καλύτερη και πιο άμεση επικοινωνία με τους Δημότες και τους επαγγελματίες. Δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας στους εργαζομένους του Δήμου. Υπάρχει συγκροτημένα η δυνατότητα καταγραφής και παρακολούθησης όλων των αιτημάτων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Υπάρχει καλύτερη εποπτεία στον τρόπο και τον ρυθμό εξυπηρέτησης των ηλεκτρονικών αιτημάτων από τους Δημότες και τους επαγγελματίες.

Άδεια χρήσης για πρόσθετη εφαρμογή δημοσίευσης περιεχομένου στο site του Δήμου, κοινωνικά δίκτυα & λοιπές εκδηλώσεις πολιτών City.gr

Η πρόσθετη εφαρμογή δημοσίευσης περιεχομένου αφορά την ανανέωση αδειών χρήσης του διαδικτυακού λογισμικού city.gr  για την καταγραφή και παρουσίαση των σημαντικών σημείων του Δήμου σε ψηφιακό χάρτη (City Portal), την σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των επιλεγμένων κατηγοριών του χάρτη ανά επιλεγμένη γεωγραφική περιοχή και την δημόσια προβολή του περιεχομένου, μέσω του διαδικτυακού τόπου city.gr  ή της σελίδας του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης για την υποστήριξη της ενημέρωσης του Δήμου προς τους δημότες, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες και έχει σκοπό την εξυπηρέτηση, την ευημερία και κατά συνέπεια τη πρόοδο και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Στο διαδικτυακό λογισμικό, θα παρέχεται η δυνατότητα της ενημέρωσης με αναρτήσεις σε χάρτη και την προβολή των αναρτήσεων στα κινητά ή στις οθόνες του υπολογιστή των χρηστών του λογισμικού.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice