OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μπακογιάννης: “Το 2026, 40.000 άνθρωποι θα γεμίσουν τη νέα αρένα”

«Στις πρόδρομες εργασίες θα έχουμε φτάσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Επομένως, μπουλντόζες θα δείτε μέχρι το τέλος του χρόνου». Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε τη δέσμευσή του για την έναρξη των εργασιών στον Βοτανικό έως το τέλος του ‘22, σε συνέντευξη που παρέθεσε στην τηλεόραση του OPEN και στην αθλητική εκπομπή «Open Sport».

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που «αναστήθηκε» από τη σημερινή δημοτική αρχή με την πολύτιμη συνεργασία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ δεσμεύτηκε ότι η νέα υπερσύγχρονη αρένα θα είναι έτοιμη το 2026.

Αναφερόμενος συνολικά στο μεγάλο έργο της διπλής ανάπλασης, που υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων, υπογράμμισε ότι αυτό ξεπερνά μία δημοτική αρχή: «Είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο και από έναν δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το 2026, 40.000 άνθρωποι θα γεμίσουν αυτό το γήπεδο και αυτό είναι που μετράει. Όπως, αντίστοιχα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πηγαίνουν στην Αλεξάνδρας και θα απολαμβάνουν έναν νέο χώρο πρασίνου».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε σε δύο εκκρεμότητες του έργου, που ωστόσο έχουν δρομολογηθεί και απάντησε σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο νέο γήπεδο.

Αναλυτικά, τα σημεία της συνέντευξης του κ. Μπακογιάννη στο OPEN:

Για τις πολλαπλές μάχες που δόθηκαν για το γήπεδο:

«Στην πραγματικότητα “αναστήσαμε” το πρότζεκτ. Δε θα μπορούσαμε, όμως, να το είχαμε πετύχει χωρίς τη συνεργασία του Ερασιτέχνη. Γι’ αυτό δεν κουράζομαι να λέω «ευχαριστώ» στον Παναγιώτη Μαλακατέ, τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη, αλλά και τα μέλη που με την ψήφο τους στήριξαν αυτό το έργο».

Για τις εκκρεμότητες που αφορούν το έργο στον Βοτανικό:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μεγάλες εκκρεμότητες. Η πρώτη είναι να προχωρήσουμε με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Είμαστε πάρα πολύ κοντά, η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η δεύτερη εκκρεμότητα είναι οι υποδομές. Είναι κρίσιμες και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τις δημοπρατήσουμε και αυτές».

Για τα χρονοδιαγράμματα των πρόδρομων εργασιών και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη:

«Στις πρόδρομες εργασίες θα έχουμε φτάσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Επομένως, μπουλντόζες θα δείτε -όπως έχω δεσμευτεί- μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα, ένα ακόμη έργο είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη που υπολογίζονται για το 2023».

Για το αν τίθεται κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο ή να υπάρξουν καθυστερήσεις:

«Ολοκληρώσαμε τώρα τη μελέτη λαμβάνοντας υπόψη μας ακόμη και τα χειρότερα σενάρια -επομένως δεν ανησυχώ. Το πιο μεγάλο κομμάτι της δουλειάς έχει γίνει, τα δύσκολα είναι πίσω μας. Θα δημοπρατήσουμε τα έργα των υποδομών στην ώρα τους. Το λέω και το επαναλαμβάνω: Το 2026 θα μπούμε στο νέο γήπεδο, τελεία».

Για την αρχική επιφυλακτικότητα των φίλων του Παναθηναϊκού σχετικά με τη «μετακόμιση» από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στον Βοτανικό:  

«Την κατανοώ γιατί υπάρχει συναισθηματική σχέση με τη Λεωφόρο. Ανατρίχιασα, πάντως, ακούγοντας τον Δομάζο να λέει ότι η Λεωφόρος ήδη από παλιά τού έπεφτε μικρή. Από την άλλη, ο Βοτανικός βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια, δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο. Είναι το ευρύτερο κέντρο».

Για την τάφρο εσωτερικά του γηπέδου:

«Υπάρχει η διαδικασία της μελέτης κατασκευής, την οποία έχουμε υιοθετήσει γιατί θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κάποια ζητήματα θα αντιμετωπιστούν κατά την εξειδίκευση της μελέτης. Ένα από αυτά είναι και η τάφρος. Επομένως, λίγη υπομονή!»

Σχετικά Άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς: «Καμία έκπτωση σε θέματα διαφάνειας»

otavoice

Θεσ/νίκη: Συνάντηση Αγγελούδη – Χρυσοχοΐδη για κυκλοφοριακό – ασφάλεια

otavoice

Δ. Εορδαίας: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ παριστάνουν τους υπάλληλους του δήμου

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Συνάντηση Ν.Σακκά με τον Υφ.Πολιτισμού Χ.Δήμα

otavoice

Το μέλλον της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες, σε συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια

otavoice

Π.Ι.Ν: Ενίσχυση Δήμου Αργοστολίου για καταστολή πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών

otavoice