OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τσίπρας: Θα αναζητήσουμε συμμαχίες για να σπάσει η συντηρητική κυριαρχία στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ερωτώμενος κατά την συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης  Τσίπρας για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει μια κομματική γραμμή υποψηφιοτήτων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ή θα ακολουθήσει μια πολιτική διεύρυνησης και συμμαχιών απάντησε με δύο επιμέρους θέσεις δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής του.

Πρώτον σε κεντρικό επίπεδο θα επιδιώξουμε συμμαχίες για να σπάσει η συντηρητική κυριαρχία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Τσίπρας είπε πως σήμερα η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών αρχών είναι φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση και αυτό έχει οδηγήσει στην ελλειπή στήριξη των δήμων αφού ισχύει το δόγμα των δικών μας παιδιών που δεν αντιδρούν και δεν απαιτούν.

Δεύτερον σε τοπικό επίπεδο θα υπάρξουν συνθέσεις και συνενέσεις βάζοντας τα στελέχη μας στο περιθώριο προσωπικές φιλοδοξίες και προτάσσοντας τον στόχο για αλλαγή του σκηνικού, επεσήμενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης των δήμων για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά αδιέξοδα που τους προκαλεί η ενεργειακή ακρίβεια και την στήριξη του προγράμματος των ενεργειακών κοινοτήτων δήμων που είχε θεσμοθετήσει σαν κυβέρνηση και δεν προχώρησε

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice