OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σύσκεψη στην Αν. Αττική για την πρόληψη στην υγεία & τον προσυμπτωματικό έλεγχο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φθινοπωρινή σύσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη στην υγεία και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, παρουσία τόσο του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προετοιμασίες για το επικείμενο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη», που θα πραγματοποιηθεί 6-8 Οκτωβρίου και για πρώτη φορά συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, με τη Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μ. Αϊδίνη, το Συντονιστή του Προγράμματος Υγιών Πόλεων Σ. Παπασπυρόπουλο, καθώς και τους συνεργάτες του ΕΔΔΥΠΠΥ να ενημερώνουν για το πλαίσιο του συνεδρίου και τις δυνατότητες συμμετοχής των Δήμων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της δράσης με θέμα: «Φυσική άσκηση και διαβήτης» που υλοποιείται στον Δήμο Ωρωπού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός στο χαιρετισμό που απεύθυνε εξήρε τη σπουδαιότητα
του προγράμματος που κλείνει σύντομα δυόμιση χρόνια λειτουργίας.

«Αποτελεί μία πολύ σημαντική πλατφόρμα διασύνδεσης ανάμεσα στους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου οι Δήμοι αναφέρουν τις δράσεις που αναπτύσσουν στον τομέα της πρόληψης της υγείας ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και επικοινωνούνται οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται σε κάθε Δήμο χωριστά» σημείωσε ο κ. Αυγερινός

και συμπλήρωσε: «Εξάλλου το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης μας, που είναι και ο Πρόεδρος του Προγράμματος, συμμετέχει σε κάθε σύσκεψη που πραγματοποιείται, αποδεικνύει τη διάσταση και τη σημασία που δίνει στο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και την προάσπιση της υγείας των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice