OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Κρωπίας

Μετά τη δημοσιοποίηση των απολογιστικών στοιχείων της 6μηνης εφαρμογής του νέου νόμου για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Κρωπίας, ενημερώνει για ορισμένες διαφοροποιήσεις που έχουν επέλθει αλλά και για τη διαχείριση ορισμένων ζητημάτων:

1. Ο Δήμος έχει ήδη ενεργοποιήσει μια νέα συμφωνία-σύμβαση με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ). Παράλληλα, ο Δήμος μας συνεργάζεται με το TaxiPet για την ασφαλή, επαγγελματική μεταφορά των αδέσποτων σκύλων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ καιτην  εφαρμογή του προγράμματος, περίθαλψης, εμβολιασμών, ελέγχου λεϊσμανίωσης (kala Azar) ή άλλης νόσου, στείρωσης, προσωρινής φιλοξενίας, ηλεκτρονικής σήμανσης.

2. Διατηρείται η σύμβαση με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία αποκλειστικά για το αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορά τις γάτες.

3. Ο Δήμος διαβεβαιώνει τους πολίτες που συνδράμουν εθελοντικά σε φαγητό και ανανέωση νερού ότι, σε εφαρμογή του προγράμματος έχουν συλλεχθεί μεταξύ άλλων περιοχών, σκύλους από την περιοχή Σταθμός Προαστιακός Κορωπίου.

Όταν τελειώσουν οι διαδικασίες ελέγχου και σήμανσης θα επανατοποθετηθούν σε σημεία της περιοχής που επιτρέπεται η παραμονή τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ενώ για τον λόγο αυτό θα απαιτηθεί και για λόγους ασφάλειας, ζώων και πολιτών, η αλλαγή των σημείων παροχής νερού και φαγητού. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την προσωρινή απομάκρυνση των σκύλων που τόσο πολύ αγαπήσαμε και ιδιαίτερα εσείς που προσφέρετε τα μέγιστα. Ευχαριστούμε  ολούς για την εθελοντική προσφορά και την αγάπη για τα αδέσποτα!

4. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση σε πολίτες να συνειδητοποιήσουν το αυτονόητο: δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων ώστε να παρουσιάζονται μετά ως αδέσποτα. Σύμφωνα, με το νόμο 4830/2021 (Αρ.9) οι πολίτες πού έχουν στον ιδιωτικό τους χώρο κατοικίδιο ζωάκι οφείλουν, μεταξύ άλλων: Να φροντίζουν για την σήμανσή του, την στείρωσή του, τον εμβολιασμό του και γενικότερα όλες τις συνθήκες που εξασφαλίζουν την ευζωία του ζώου (φυσική και ψυχική υγεία). Επίσης, να μαζεύουν, τα περιττώματα του ζώου τους, να φροντίζουν για την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων καθώς και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

5. Επίσης, αδέσποτα σκυλάκια που εμφανίζονται ξαφνικά και στη συνέχεια σιτίζονται στην περιοχή και δεν έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα, ως αδέσποτα, πρέπει να ενημερώνεται ο δήμος για την ύπαρξή τους και την αναγκαιότητα στείρωσής τους πριν γεννήσουν και πολλαπλασιαστούν.

Αιτήματα/αναφορές και δηλώσεις αδεσπότων/ πρόθεση υιοθεσίας για αδέσποτα ζώα στο Δήμου Κρωπίας στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα(https://dimotis.koropi.gr/), στα τηλέφωνα της Γραμμής Δημότη: 800 11 34 600 (δωρεάν χρέωση) & 213 2000 766 και στο email: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Από αύριο ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην Π.Ε Αχαΐας

otavoice

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς

otavoice

Ο Τζιτζικώστας στη μεγάλη «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης «Voltάρω 6»

otavoice

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- Συνάντηση ΚΕΔΕ κυβερνητικών στελεχών

otavoice

Hot Air Balloon Festival: Μια μοναδική εμπειρία με αερόστατα στη Θήβα

otavoice

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης

otavoice