OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πιστοποίηση προσβασιμότητας σε όλους τους αθλητικούς του χώρους, από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Ι. ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: «Υλοποιούμε στην πράξη την «Ισότιμη αλυσίδα προσβασιμότητας σε Αθλητικούς χώρους και events για ΑμεΑ+Εμποδιζόμενοι»

Συγκίνηση, ευαισθησία και συναισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους πολίτες με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη για την παρουσίαση του σχεδίου του για την ανεμπόδιστη και ισότιμη προσβασιμότητα στους αθλητικούς και εν γένει δημόσιους χώρους.

Στην ημερίδα έγινε η παρουσίαση του project για το ΟΑΚ Πανοράματος, το οποίο προβλέπει ότι πληρούνται οι απαραίτητοι όροι για την πιστοποίηση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στους αθλητικούς χώρους από τον μεγάλο, διεθνή και έγκυρο Οργανισμό “SWISS Global.

Το project παρουσίασε ο σύμβουλος προσβασιμότητας, Μηχανολόγος/Μηχανικός Μιχάλης Λολίδης τονίζοντας ότι αποτελεί την πρώτη και μοναδική ως τώρα περίπτωση πιστοποίησης σε όλη την Ελλάδα.

Παραβρέθηκαν ο πρ. Αντιπρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής, Φ. Μπίμπασης, ο παραολυμπιονίκης και μέλος Ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής Α. Κατσαρός, ο παγκόσμιος πανευρωπαϊκός πρωταθλητής σε σφαίρα/δίσκο, Αντρέας Μόμτσος, ο καθ. Ορθοπεδικής παίδων Ν.Λαλιώτης, η Πρόεδρος ΔΚ Πανοράματος  Χ. Χατζηφιλιππίδου, ενώ ακούστηκαν μηνύματα από τους Miguel Neiva coloradd ιδρυτή του κώδικα για την αχρωματοψία, Χρήστο Παπαρροδόπουλο, προπονητή Εθνικής Ομάδας Γαλλίας (κολύμβηση) και Κώστα Κατσουράνη, πρεσβευτή αειφορίας ΟΗΕ, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν με τις αφηγήσεις τους οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όπως ο  Ανδρέας Μόμτσος, από τον ακριτικό Έβρο ο οποίος τόνισε ότι με αναπηρία του να αγγίζει το 90% έδωσε τιτάνιο αγώνα για να μπορέσει να σταθεί όρθιος: «Mε την αγάπη των γονιών μου, με την πίστη στον Θεό και στις δικές μου δυνάμεις, τα κατάφερα. Η προσπάθεια για την προσαρμογή είναι ένας διαρκής και πολύ δύσκολος αγώνας. Βοηθήστε μας σε αυτό τον αγώνα, κάντε πιο εύκολη τη δική μας προσπάθεια».

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ο πρώτος δήμος στη χώρα που δημιουργούμε στην πράξη την «Ισότιμη αλυσίδα προσβασιμότητας σε Αθλητικούς χώρους και events για ΑμεΑ+Εμποδιζόμενοι», πιστοποιώντας για την προσβασιμότητα πρώτα το ΟΑΚ Πανοράματος και στη συνέχεια σε όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς αθλητικούς μας χώρους. Θέλουμε οι ξεχωριστοί, διαφορετικοί, με ειδικές δεξιότητες, συνάνθρωποι μας να είναι σε όλα ίσοι, να μπορούν να ορίζουν τη ζωή τους και να κάνουν ό,τι κάνουν και τα άτομα χωρίς αναπηρία, δηλαδή τα πάντα.»

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Νικόλαος Παναγιωτίδης ο οποίος εξήγησε ότι «η ιδέα για την πιστοποίηση της προσβασιμότητας στους αθλητικούς χώρους του δήμου «γεννήθηκε» στη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού τουρνουά βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε στην Πυλαία, μετά από μια συζήτηση με τον κ. Μπίμπαση. Μια πρόταση που υιοθετήθηκε αμέσως από τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και έγινε πράξη».

Σχετικά Άρθρα

Οι προσφυγικοί σύλλογοι του Δήμου Ωραιοκάστρου στη Βουλή

otavoice

Περιφέρεια Κρήτης: Ορκωμοσία νέας Περιφερειακής Συμβούλου

otavoice

Μνημόνια συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις ΕΦΑ Αργολίδας και Κορινθίας

otavoice

ΠΣτΕ: Νέα δράση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

otavoice

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTMTopResa στο Παρίσι

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa του Παρισιού

otavoice