OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΔΕ: Σημαντική η ανταπόκριση αθλητικών σωματείων στο πρόγραμμα «Γνωριμία με τον Αθλητισμό»

Με τη νέα δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα παιδιά και εφήβους (6-16 ετών) οικονομικά αδύναμων οικογενειών δικαιούχων ΤΕΒΑ στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων της ΚΣ Π.Ε. Αχαΐας ώστε να γνωρίσουν το αθλήματα του Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Κολύμβησης και Πόλο .

Η  εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με την συμμετοχή 29 αθλητικών φορέων της Αχαΐας, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο για περίπου 200 παιδιά και εφήβους με την ευδόκιμο συνεργασία των αθλητικών φορέων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα αθλητικά σωματεία: Α.Ο Ίκαρος Πετρωτού Πατρών, Α.Σ. Ήφαιστος, Α.Ο. Πήγασος Μπεγουλακίου, Παναχαϊκή Γ.Ε. (Καλαθοσφαίριση, Στίβος, Πετοσφαίριση), Αετός Ρίου Α.Ο., Γ.Σ. Αίολος Πατρών, Α.Σ. ΑΚΡΟΣ,  Α.Ο Αστέρας Τέμενης, Γ.Σ. Άθλος Πατρέων, Γ.Σ. Προοδευτική Πατρών, Α.Ο. Αθλόραμα Πάτρας, Α.Ο. Αίολος Αγυιάς Πατρών, Λύκοι Αιγιάλειας, Ναυταθλητική Ένωση Πατρών, Α.Σ. Νίκη Προαστίου,  Α.Π.Σ. Ολυμπιακός Πατρών, Α.Σ Πατρών «Αχαϊκός», Α.Σ. Τιτάνες Ολύμπου, Α.Ο. Πέλοψ, Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών(ΕΑΠ), Α.Σ Απόλλων Πατρών, Α.Σ. Απολλωνιάδα Πατρών, Α.Ο. Ερυθρός Αστέρας Πατρών, Α.Σ. Ο Άτλας, ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας,  Α.Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ, Κολυμβητικός Όμιλος Αιγιάλειας.  Κάθε αθλητικός φορέας  μπορεί δυνητικά να φιλοξενήσει έως 10 παιδιά ανά άθλημα, δικαιούχων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας.

«Θα υλοποιήσουμε δράσεις ενίσχυσης της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. Στόχος μας να συμβάλλουμε αφενός στην υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξή των παιδιών & εφήβων και αφετέρου στην κοινωνικοποίηση και στην θετική διαμόρφωση της προσωπικότητας προωθώντας το ιδεώδες του αθλητισμού. Το κοινωνικό μας έργο σαν Περιφερειακή αρχή αποσκοπεί στο να μην μείνει κάνεις πίσω και να ενδυναμώσει με δεξιότητες και θετικές προοπτικές  το μέλλον, δηλαδή  τα παιδιά μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος παράλληλα επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Περιφέρεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταφέρνοντας ωστόσο να ξεπεράσει τον σκόπελο κι ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους έχουν ανάγκη.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα πλαισιωθούν με σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ενίσχυση της ομαδικότητας, της υγιεινής διατροφής και υγιεινών τρόπων ζωής και  γενικότερα της  ολιστικής υγείας των παιδιών μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ, Χ. Παπασημακόπουλος, η υπ. Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ Μ. Ξένου και η υπευθ. υλοποίησης προγράμματος ΤΕΒΑ Ε. Μπέτση καθώς και άλλα στελέχη της ΠΔΕ και συνεργάτες του προγράμματος. Κατά την λήξη της συνάντησης δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, στην διακεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δράση αθλητισμού 20-21, στους εκπροσώπους αθλητικών φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice