OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έλεγχος σε 200 κυλικεία από την Περιφέρεια Αττικής

Με συστάσεις αλλά και κυρώσεις όπου διαπιστώνονται παραβάσεις συνεχίζονται οι υγειονομικοί έλεγχοι στα κυλικεία των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν και σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη  Γ. Πατούλη.

Ήδη κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων, από 12/9 έως 16/9, διενεργήθηκαν  έλεγχοι σε 220 σχολικά συγκροτήματα , από τα οποία έγιναν συστάσεις συμμόρφωσης σε 86 κυλικεία και επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση ως προς την μη διάθεση ασφαλών προϊόντων, ενώ σχετικά αυξημένα ήταν τα περιστατικά – 44 στον αριθμό-  όπου κυλικεία είχαν προς πώληση μη επιτρεπόμενα είδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι αφορούν στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές) και στους χώρους εστίασης των σχολικών συγκροτημάτων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

« Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, μεριμνούμε για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας τους κατά την παραμονή τους στα σχολεία. Με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττική, θα πραγματοποιούν ελέγχους καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, ώστε να εντοπίζεται κάθε παράβαση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Π. Μανούρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Ασκητή

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice