OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας & Αγωγής Υγείας και του ΟΚΠΑ, στο πλαίσιο της συμβολής του για την προστασία της της υγείας και της ζωής των δημοτών διοργάνωσε, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, σεμινάριο για τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονική  Αναζωογόνηση) «Η γνώση σώζει ζωές», σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων. 

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.). Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης αναφερόμενος στη δράση, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Βριλησσίων αρωγός σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα της δημόσιας υγείας, προστασίας και ασφάλειας των δημοτών, διοργανώνει και υλοποιεί ανάλογες δράσεις κι εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή για τις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α, σε συνεργασία με ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική  Ομάδα Κρίσεων».
 
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, κα Β.Αρσένη – Λάμπρου δήλωσε: «Μετά από δυόμιση χρόνια αποχής, λόγω κορονοϊού, ξαναρχίζουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την πρόληψη της ζωής όλων μας».

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice