OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εγκαίνια δύο νηπιαγωγείων στην Πυλαία, από την Υπουργό Παιδείας & τον Δήμαρχο της πόλης

Την κορδέλα εγκαινίων για δύο νέα νηπιαγωγεία στην Πυλαία έκοψαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Εγκαινιάζοντας το 4ο και 6ο νηπιαγωγεία της περιοχής και χαρίζοντας στους μικρούς μαθητές όμορφα, λειτουργικά και σύγχρονα σχολεία!

«Μια νέα, όμορφη αρχή για τα σχολεία μας γίνεται σήμερα στην Πυλαία. Και όπως στην αρχή κάθετι καινούργιου, η ελπίδα, η προσμονή, η αισιοδοξία είναι τα δικά μας συναισθήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι τα μικρά παιδιά κάνουν τα πρώτα τους μαθητικά βήματα δίπλα στα σπίτια τους, στη γειτονιά τους και τις οικογένειές τους, στον φυσικό τους χώρο» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος.

Το έργο προϋπολογισμού 515.000€ υλοποιήθηκε χάρη στην εξ΄ ολοκλήρου χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα δύο νηπιαγωγεία περιλαμβάνουν 4 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες γραφείων, τουαλέτες και βοηθητικούς χώρους, καθώς και τον πλήρη εξοπλισμό τους σε θρανία, πίνακες κλπ για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης των μικρών παιδιών.

Ο δήμος διαμόρφωσε τον αύλειο χώρο με δικές του δαπάνες δημιουργώντας έναν όμορφο παιδότοπο για να χαίρονται τα παιδιά με ασφάλεια το σχολικό τους παιχνίδι.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ονομαστικά την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως «για την έμπρακτη στήριξη και τη χρηματοδότηση του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο» και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Αλέξη Κόπτση «για την κατανόηση, την υπομονή, τη γνώση και τη διάθεση του να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος και εν τέλει να δικαιωθεί».

Σημείωσε ότι ο δήμος περιμένει την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας των Υπουργείων Παιδείας και Υποδομών που θα προικίσει την περιοχή συνολικά με 3 ολοκαίνουργια μεγάλα σχολεία χάρη στην επανεκκίνηση του προγράμματος ΣΔΙΤ των σχολείων όλων των δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε υπερήφανοι που και σήμερα επιβεβαιώνουμε την υπόσχεσής μας πως η παιδεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», σημείωσε ο δήμαρχος.

Από τη μεριά της η κ. Κεραμέως στον χαιρετισμό της χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνεργασία που είχε με τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενώ δήλωσε ότι χαίρεται για δύο λόγους. «Πρώτον γιατί τα εγκαίνια ενός σχολείου είναι ημέρα χαράς και δεύτερον γιατί στο παρελθόν δεν είχαμε δώσει σημασία στα νηπιαγωγεία. Είναι σημαντικό ότι πια τα νηπιαγωγεία και η προσχολική εκπαίδευση ξεκινούν από τα 4. Και σε ότι αφορά στην έναρξη, αλλά και στην εισαγωγή των Αγγλικών αλλά και στο θέμα της απόκτησης δεξιοτήτων. Αν δε βάλουμε μπρος τις βάσεις από την αρχή τότε θα είναι αργά» σημείωσε.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Κωνσταντίνα Αδάμου, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, Σωκράτης Δωρής και Κώστας Γιουτίκας, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης και οι αντιδήμαρχοι Πυλαίας-Χορτιάτη Γιάννης Καρτάλης, Ελένη Γιαννούδη, Νίκος Μπουλομύτης, Ανατολή Κωνσταντινίδου και Αστέριος Κισκίνης

Σχετικά Άρθρα

Από αύριο ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην Π.Ε Αχαΐας

otavoice

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς

otavoice

Ο Τζιτζικώστας στη μεγάλη «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης «Voltάρω 6»

otavoice

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- Συνάντηση ΚΕΔΕ κυβερνητικών στελεχών

otavoice

Hot Air Balloon Festival: Μια μοναδική εμπειρία με αερόστατα στη Θήβα

otavoice

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης

otavoice