OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Π. Φαλήρου: «Αυλαία» σειράς δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

Με το συμβολικό κλείσιμο της οδού Τερψιθέας και την δράση «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου  για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας(ΕΕΚ) 2022.

Η επιλογή του συμβολικού κλεισίματος ενός κεντρικού δρόμου της πόλης ως τελευταίας εκδήλωσης στο σύνολο των δράσεων της ΕΕΚ, με την μεγάλη μάλιστα συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και εθελοντών, αποτέλεσε ηχηρό μήνυμα υπέρ των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, παροτρύνοντας τους δημότες να δέσουν χειρόφρενο στα αυτοκίνητα, επιλέγοντας άλλους τρόπους μετακίνησης.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε τους δημότες για τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος για το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου και επικαλούμενος το φετινό σύνθημα της ΕΕΚ, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησης, με πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για τον εαυτό τους αλλά και την καθημερινότητα τους.

 

Φέτος το σύνθημα ήταν «Συνδύασε και μετακινήσου – Ο πλανήτης είναι στα χέρια σου»

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συμμετέχοντας για μία ακόμη χρονιά στον Ευρωπαϊκό θεσμό, υλοποίησε σειρά δράσεων:

  • Παρουσίαση έξυπνων δράσεων και υποδομών από την  Μαρίνα Φλοίσβου όπως ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πατινιών και ποδηλάτων, «έξυπνων» παγκακιών και  γενικότερα, καινοτόμων παροχών για τους κατοίκους του Π. Φαλήρου.
  •  Λειτουργία  Information Desk στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως που λειτούργησε καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και όπου όλοι οι δημότες μπορούσαν να το επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το θεσμό της ΕΕΚ.
  • Επίδειξη με τίτλο: «Διαδρομή στην εξέλιξη του ποδηλάτου από την εφεύρεσή του μέχρι και σήμερα», όπου μικροί και μεγάλοι, έμαθαν  την ιστορία του πολυαγαπημένου μας ποδηλάτου και το γνώρισαν ακόμα καλύτερα.
  • Δράση συλλογής πλαστικών καπακιών από παιδιά και κατοίκους της πόλης μας για καλό σκοπό στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, με στόχο την προμήθεια ενός η περισσοτέρων αναπηρικών αμαξιδίων σε δημότες που τα έχουν ανάγκη.

  • Γνωριμία με τον  Έντγκαρ, την αγαπημένη μασκότ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με παράλληλη «καμπάνια» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
  • Συμβολική δράση στην παραλία του Μπάτη με συμμετοχή σχολείων όπου οι μαθητές σχημάτισαν δίπλα στην θάλασσα ένα μοναδικό τεράστιο ποδήλατο με τα σώματα τους, το οποίο αποτυπώθηκε από ψηλά, επιχειρώντας και πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό, να στείλουν το μήνυμα της κοινής προσπάθειας όλων για έναν άλλο, εναλλακτικό τρόπο ζωής.
  • Εκδήλωση όπου τα παιδιά συμμετέχοντας μέσα από ρόλους, έμαθαν τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα ποδήλατο και εκπαιδεύτηκαν, ώστε να προβαίνουν μόνοι τους σε απλές επιδιορθώσεις, με στόχο την ασφαλέστερη χρήση  του.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος εκφράζοντας συμπεράσματα για τις εκδηλώσεις συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 υπογράμμισε:

«Οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε, με κοινή προσπάθεια όλων μας, το Παλαιό Φάληρο, μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο προσιτή, πιο καθαρή  και πιο φιλική προς τον πεζό, τους ποδηλάτες και το περιβάλλον.

Ο Δήμος μας, έστειλε επί 7 συνεχόμενες ημέρες σε όλη την Ευρώπη μέσα από μια σειρά δράσεων, με μεγάλη συμμετοχή από τους δημότες μας και ειδικά από τους μαθητές και τη νέα γενιά, ένα βροντερό μήνυμα για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε τα επόμενα βήματα δημιουργίας μιαςπόλης με λιγότερα αυτοκίνητα, μιας πόλης με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ευχαρίστησε θερμά τους συν-διοργανωτές των εκδηλώσεων καθώς και:

– Τις Διευθύνσεις και του εκπαιδευτικούς των σχολείων που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν τις εκδηλώσεις

– Την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου

– Τους εθελοντές και τους συλλόγους που υποστήριξαν τον κύκλο εκδηλώσεων

– Τη Διεύθυνση της Μαρίνας Φλοίσβου

– Το Αστυνομικό Τμήμα του Παλαιού Φαλήρου και το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας για τα μέτρα τάξης, Τροχαίας και ασφάλειας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων

– Και, φυσικά, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που δημοσίευσαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά τις δράσεις.

Οι σχετικές δράσεις από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου θα συνεχιστούν και μετά το πέρας της ΕΕΚ 2022, όπως γίνεται κάθε χρόνο, με εκδηλώσεις, σεμινάρια και ομιλίες στα σχολεία, με σκοπό την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την κατάκτηση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών, μέσα από την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Κρήτης: Ορκωμοσία νέας Περιφερειακής Συμβούλου

otavoice

Μνημόνια συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις ΕΦΑ Αργολίδας και Κορινθίας

otavoice

ΠΣτΕ: Νέα δράση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

otavoice

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTMTopResa στο Παρίσι

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa του Παρισιού

otavoice

ΠΝΑ: Κατασκευή Βιολογικού και Αγωγού Λυμάτων στο Μανδράκι Νισύρου, ύψους 2,18 εκ. ευρώ

otavoice