OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κατερίνης: Κορύφωση των δράσεων με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

Με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώθηκαν οι δράσεις για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Με ποδηλατάδα (αφετηρία η πλατεία Ελευθερίας) την Τετάρτη 21/09 & ώρα 18:00, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις

Με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώθηκαν χθες Κυριακή (18/9), οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που με μεγάλη συμμετοχή πολιτών διοργανώνει  ο Δήμος Κατερίνης. Κλειστοί για 3 ώρες παρέμειναν κεντρικοί δρόμοι της πόλης για τα οχήματα. Τη θέση τους πήραν αθλητικά δρώμενα, μουσικές,  ζωγραφική, χορευτικά, διαδραστικά παιχνίδια και πρωτότυπες ή και παραδοσιακές εργασίες με ποδήλατο (κουλουράδες, εφημεριδοπώλες, διαφημιστές κ.α.). 

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν  σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς και πιο συγκεκριμένα με τους: Ομάδα Βόλεϊ “ΑΙΟΛΟΣ”,   Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας – Κατερίνης,  Σύλλογο Διαβητικών Ν. Πιερίας, Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”,   Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας (ΑΓΕΠ),  1ο Σύστημα Προσκόπων Κατερίνης,  Διασωστική ομάδα Πιερίας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, Σύλλογο  Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Πιερίας – «Στηρίζω», Σχολή Χορού και Μπαλέτου Κατερίνης Atelier de la dance «ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΑ».

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μερίμνησε κλιμάκιο της Τροχαίας Κατερίνης και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Περίπατος στο χώρο & στο χρόνο

Προηγήθηκε την Παρασκευή (16/9), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, περιπατητική διαδρομή στο χώρο & στο χρόνο. Παρέα µε το Θέατρο «ΠΗΓΑΣΟΣ» μικροί και μεγάλοι µοιράστηκαν ιστορίες και περιγραφές που συναντούν την πολιτιστική κληρονοµιά. Ένας περίπατος με μεγάλη συμμετοχή, από την πλατεία Ελευθερίας στον «ΤΕΚΕ», για τα συγκεκριμένα τοπόσημα της πόλης, µε στόχο να ανανεώσουµε το δημιουργικό ενδιαφέρον για αυτά. Η εκατόχρονη ιστορία της κεντρικής πλατείας ξεπήδησε μέσα από την αφήγηση της Χριστίνας (Θωμαή Σιούμη), ενώ στον Τεκέ, η εξιστόρηση των απαρχών της πόλης έγινε από τη Χαβιζέ (Δανάη Αμανατίδου), την κόρη του Αμπντουλάχ, που πέθανε και θάφτηκε εκεί στα 1732.

Η αυλαία των εκδηλώσεων κλείνει την Τετάρτη 21/09 & ώρα 18:00 με Ποδηλατάδα, με την συμμετοχή της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας,  αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, μετάβαση στον ποδηλατόδρομο Παραλίας-Ολυμπιακής Ακτής και επιστροφή στην κεντρική πλατεία. 

Οι διοργανωτές εκφράζουν και δημόσια θερμές ευχαριστίες για την ευγενική συμμετοχή με το ποδήλατό τους, στην «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» τους: «Τσαούς Κουλούρ», Βασίλη Ξηρομερίτη, Γιώργο Νικολή.

Σχετικά Άρθρα

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice

Συνάντηση της Δημάρχου Ιλίου με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών

otavoice