OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος 3Β: Τριήμερο εκδηλώσεων για τη Μικρά Ασία της καρδιάς μας

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διατηρεί την ιστορική μνήμη και διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων για την Μικρά Ασία της καρδιάς μας, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική Πλατεία Βούλας (Πλατεία Ιμίων) στο δημοτικό πάρκινγκ, έναντι του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου.

Το Μικρασιάτικο Φεστιβάλ που διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο μας, είναι ένας θεσμός μνήμης για τις προσφυγικές οικογένειες που κατοίκησαν στη Βούλα το ’22 και οι οποίες δημιούργησαν μια δυναμική κοινότητα και διακρίθηκαν σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής της περιοχής. Το φετινό τριήμερο αφιέρωμα περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» σε επιμέλεια Στέφανου Χατζηστεφάνου, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Αντίο Βουρλά», το θεατρικό μονόλογο «Μια ζωή μόνη.. η μοναξιά μιας ζωής» τη μουσική παράσταση «ΒΑΡΑ ΝΤΑΓΕΡΕ» με το Μπάμπη Βελισσάριο και τη Στέλλα Καρύδα και τη μεγάλη συναυλία με τους Κώστα Μακεδόνα, Ζωή Παπαδοπούλου και Βασίλη Λέκκα.

1η Μέρα : Παρασκευή 16/9 – Ημέρα Μνήμης  Ώρα έναρξης: 20:30

  • «H Μικρά Ασία στο ρου της ιστορίας», ομιλία του Νομικού-Διεθνολόγου και καθηγητή στρατιωτικών σχολών, δρ. Ιωάννη Παπαφλωράτου.
  • Μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση για την μετανάστευση και την προσφυγιά μέσα από την αφήγηση της ζωής της Φιλιώς Χαϊδεμένου, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου.

2η Μέρα: Σάββατο 17/9 – Συναυλία – Επιμνημόσυνη Δέηση  Ώρες Έναρξης 11 και 20.30

  • Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας, Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Βούλας
  • Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής σε έμπνευση και επιμέλεια του Κώστα Μακεδόνα, με τη συνοδεία εννιαμελούς ορχήστρας και τη συμμετοχή της Ζωής Παπαδοπούλου, του Βασίλη Λέκκα και της παιδικής χορωδίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Κωνσταντόπουλου.

3η Μέρα : Κυριακή 18/9  Συναυλία Αφιέρωμα Θέατρο Ώρα Έναρξης 20.30

  • Μουσική παράσταση «ΒΑΡΑ ΝΤΑΓΕΡΕ» με το Μπάμπη Βελισσάριο και τη Στέλλα Καρύδα με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΥΡΥΑΛΗ» Βούλας και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ»
  • Θεατρικός Μονόλογος «Μια ζωή μόνη.. η μοναξιά μιας ζωής» σε σκηνοθεσία Μενέλαου Ντάφλου (20.30)

Έκθεση Φωτογραφίας στη Πνευματική Εστία Βούλας καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου αφιερώματος με την επιμέλεια του Στέφανου Χατζηστεφάνου.

Ωρες 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice