OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Θηβαίων: Σε κλίμα συγκίνησης γιορτάστηκε η Ημέρα Μνήμης & Τιμής της Μικράς Ασίας

Ημέρα συγκίνησης η Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, όπου τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Τιμής του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

«Θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα του ’22, δεν ξεχνάμε την Ιστορία, φροντίζουμε να μην επαναληφθεί»

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συνοικισμό Θηβών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεωργίου.

Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και δημοτικό σύμβουλο, κ.Αποστόλη Δαγδελένη και επιμνημόσυνη δέηση-τρισάγιο. Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Μικρασιατών από τους βουλευτές Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου και κ.Γιώργο Μουλκιώτη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, τον διοικητή Ανωτέρας Φρουράς και διοικητή του ΚΕΠΒ Θηβών, ταξίαρχο κ. Ιωάννη Σταματάκη, τον αντιπρόεδρο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος(ΟΠΣΕ), κ. Αποστόλη Δαγδελένη, και από τον κ. Νίκο Τριανταφύλλου, ως εκπρόσωπο της ΕΜΘ.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου, έκανε την εξής δήλωση: «Η σημερινή επιμνημόσυνη δέηση αποτελεί ηθική δικαίωση και γι αυτούς που ξεριζώθηκαν και αναγκάστηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν και οι οποίοι με τα ήθη και έθιμα που μετέφεραν τις μνήμες και τον πολιτισμό συνέβαλαν σημαντικά στην πολιτιστική, πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Δεν ξεχνάμε!».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Εύα Τζουβελέκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Τουλουμάκος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ, κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θήβας, κ. Γιώργος Γελέκας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου. Εκ των ενόπλων δυνάμεων, την 114 Πτέρυγα Μάχης εκπροσώπησε ο αντισμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Σιαμπάνης.

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

«Αιωνία η μνήμη όλων των εθνομαρτύρων, φονευθέντων και αγνοουμένων. Αιωνία η μνήμη των προγόνων και πατέρων μας», ήταν το μήνυμα της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice