OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Λαγκαδά: Σύσταση για απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω ψεκασμών ακμαιοκτονίας

Μετά από τη σχετική συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Λαγκαδά απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της κοινότητας Ηρακλείου να αποφύγουν οποιαδήποτε κυκλοφορία στην περιοχή τους την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 23.00 και μετά, καθώς θα πραγματοποιηθούν έκτακτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πρόκειται για επίγειους ψεκασμούς ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) που πραγματοποιείται για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στον δρόμο, τότε ο υπεύθυνος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει τον ψεκασμό ώστε ο πολίτης να μην έρθει σε επαφή με το ψεκαστικό υγρό.

Ωστόσο, η διακοπή της διαδικασίας του ψεκασμού περιορίζει τη δράση του.

Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών οι πολίτες συστήνεται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους και να τα διατηρήσουν δροσερά είτε με τη χρήση ανεμιστήρων, είτε με τη χρήση κλιματιστικών.

Ειδική μέριμνα οφείλεται να δοθεί για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Παράλληλα οι κάτοικοι οφείλουν να φροντίσουν να μην αφήσουν αντικείμενα οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια), εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, ενώ πρέπει να μεριμνήσουν και για τη μεταφορά οικόσιτων ζώων σε κλειστό χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice