OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Coding Bees» Χαλκίδας: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας για κορίτσια & γυναίκες

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, αναπτύσσει και υλοποιεί το διαδραστικό πρόγραμμα Coding Bees, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.
Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών και επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.
Το Coding Bees της Χαλκίδας, σε συνεργασία με τη Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, θα φιλοξενηθεί στο Κόκκινο Σπίτι – Εστία Γνώσης και Πολιτισμού, τα Σάββατα 8 και 15 Οκτωβρίου από ώρα 16:00 έως 20:00 και τις Κυριακές 9 και 16 Οκτωβρίου από ώρα 10:00 έως 14:00.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:
• μία με νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών, οι οποίες θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript
• μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία, οι οποίες θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, πχ τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.
• μία με ενήλικες εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση προγραμματισμού
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες στο Coding Bees από απλοί χρήστες της τεχνολογίας, θα γίνουν οι δημιουργοί της και θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Στόχος του Coding Bees είναι οι συμμετέχουσες να συνειδητοποιήσουν ότι, η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο απασχόλησης που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διαμορφώσει το μέλλον τους.
Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο www.mataroa.org/coding-bees.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice