OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

104 χώρους καταφυγής διαθέτει ο Δήμος Καλαμαριάς, σε περίπτωση σεισμού

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και η προετοιμασία είναι μία βασική αρχή για τη σωστή αντιμετώπιση ακόμη και των πιο δύσκολων καταστάσεων». Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος Καλαμαριάς και συγκεκριμένα το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το τμήμα Γεωγραφικών Πληροφοριών, Υπηρεσιών και Αναλύσεων δημιούργησαν έναν χάρτη, στη ΓΕΩΠΥΛΗ του Δήμου, που είναι πλέον στη διάθεση των πολιτών οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν τους χώρους καταφυγής εντός του Δήμου Καλαμαριάς σε περίπτωση σεισμού.

Ο πολίτης μπορεί να υποδείξει τη θέση του (π.χ. σπίτι, γραφείο, κατάστημα) με τρεις τρόπους. Καταρχήν με τη χρήση του κινητού του, εναλλακτικά με την αναζήτηση της ταχυδρομικής διεύθυνση ή
τέλος με άμεση κατάδειξη στο χάρτη. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης συνοικιών του Δήμου με τη μορφή χαρτογραφικών σελιδοδεικτών. Μετά την επιλογή θέσης η εφαρμογή εντοπίζει τους διαθέσιμους χώρους σε απόσταση 250 μέτρων. Ο χρήστης μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την απόσταση αναζήτησης.

«Οι σωστά ενημερωμένοι πολίτες είναι αυτοί που θα παραμείνουν ψύχραιμοι και θα έχουν τις απαιτούμενες για την ασφάλειά τους αντιδράσεις. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Δίνουμε την πληροφορία, ώστε ο κάθε κάτοικος της Καλαμαριάς να ξέρει που μπορεί να πάει σε περίπτωση σεισμού», εξηγεί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Δίπλα σε κάθε χώρο καταφυγής αναγράφεται το μέγεθος του. Επίσης υπάρχει επιλογή για πλοήγηση μέχρι αυτόν. Στην πλοήγηση ο χρήστης πρέπει να επιλέξει ως μέσο την πεζή μετακίνηση (walking time ή walking distance) καθώς η μετακίνηση με χρήση οχημάτων δεν προτείνεται σε τέτοια περίπτωση.

Άμεση πρόσβαση στο χάρτη έχει κανείς ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice