OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη

Μέσα σε άριστο κλίμα και με εμφανή την διάθεση όλων των πλευρών για αγαστή συνεργασία, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας υποδέχθηκε την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στα Λεχαινά.

Γ. Λέντζας: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να αποκομίσουμε
κάθε δυνατό όφελος για τον Δήμο μας»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αναφέρθηκε στην έλλειψη εργατών γης που παρατηρείται στην περιοχή και η οποία, όπως τόνισε, δημιουργεί θέμα στην οικονομία τόσο του Δήμου, όσο και όλης της χώρας, καθώς ειδικά η εξαγωγή φράουλας προσφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Επίσης, ο Γιάννης Λέντζας αναφέρθηκε και στην Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης, μέσω της οποίας, για πρώτη φορά, έχουν ξεκινήσει ανταποδοτικά έργα από το Υπουργείο προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

«Βελτιώνονται οι υποδομές τόσο στην Δομή, όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου. Θεωρείται δομή-πρότυπο και θέλουμε να διατηρηθεί πρότυπο», ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενώ ευχαρίστησε συνολικά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κάνοντας λόγο για εξαιρετική συνεργασία. «Είστε εδώ, ακούτε, αφουγκράζεστε κι αυτό είναι πολύ θετικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Βούλτεψη συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Ευάγγελο Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και την εκ βαθέων συζήτηση που είχαν.

Σ. Βούλτεψη: «Θα κάνω ότι μπορώ σε κάθε επίπεδο, διότι είναι θέμα εθνικής οικονομίας
η έλλειψη εργατών γης»

«Η ενημέρωσή μου υπήρξε εις βάθος. Θα κάνω ότι μπορώ σε κάθε επίπεδο, διότι πράγματι είναι θέμα εθνικής οικονομίας η έλλειψη εργατών γης», ανέφερε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Παράλληλα, τόνισε πως η Ηλεία, ανήκει σε μία εκ των δύο Περιφερειών που επελέγησαν προκειμένου να ξεκινήσουν τα προγράμματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

«Θα ξεκινήσουμε με το αγροτικό πρόγραμμα κυρίως και θα ακολουθήσουν το τουριστικό, το κατασκευαστικό και η μεταποίηση. Φυσικά θα είμαστε σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης την ένταξη τους», επεσήμανε η Σοφία Βούλτεψη.

Επίσκεψη στα έργα

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης μαζί με την Υφυπουργό μετέβησαν στην οδό Καλφιώτη στην Ανδραβίδα, όπου ολοκληρώνεται το έργο του ηλεκτροφωτισμού, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ επίσης, έκαναν επιτόπια επίσκεψη στους χώρους όπου θα γίνει η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού από το LM Village μέχρι την Μυρσίνη, έργο επίσης χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην Δομή της Μυρσίνης

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Δομή Φιλοξενίας Μυρσίνης στο LM Village, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής Ναμπίλ Μοράντ. Μαζί με την Υφυπουργό, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Δομής, η οποία φιλοξενεί σήμερα 149 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Ικανοποίηση Δημάρχου για την επίσκεψη

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η κα Βούλτεψη μαζί με τους Γ.Γ. του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε τον Δήμο μας. Από το 2020 και για πρώτη φορά έχουν ξεκινήσει ανταποδοτικά έργα από το Υπουργείο προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης λόγω της φιλοξενίας προσφύγων εδώ στην Δομή της Μυρσίνης. Υπήρξαν χρηματοδοτήσεις για να βελτιωθούν οι υποδομές.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το έργο του ηλεκτροφωτισμού στην οδό Καλφιώτη στην Ανδραβίδα, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε και την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού από το LM Village μέχρι την Μυρσίνη, καθώς και το φίλτρο νερού για την Μυρσίνη. Συζητήσαμε το ζήτημα που υπάρχει με την έλλειψη εργατών γης και θέσαμε τους προβληματισμούς μας, καθώς ένας αγροτικός κυρίως Δήμος, σαν τον δικό μας, αντιμετωπίζει προβλήματα στην συγκομιδή των καλλιεργειών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετακυλίεται το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των αγροτικών εξαγωγών στον Δήμο μας. Η κα Βούλτεψη ανέφερε πως θα ξεκινήσουν προγράμματα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος από τον Σεπτέμβρη και θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί της. Θα εξαντλήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο για τον Δήμο, όσο και για την Δομή, για να αποκομίσουμε κάθε δυνατό όφελος για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ- Δήμαρχος Χανίων: Είμαστε στην κορυφή των ψηφιακών υπηρεσιών

otavoice

Σύμβαση για αποκατάσταση και ανάδειξη γέφυρας στις εκβολές ποταμού Ταυρωνίτη στο Δήμο Πλατανιά

otavoice

Βριλήσσια: Ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνική θωράκιση & τις θεσμικές παραμβάσεις

otavoice

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Καρδίτσας

otavoice

ΔΕΥΑ Ωραιοκάστρου: Διευκρινίσεις σχετικά με το νερό στην Δ.Ε. Μυγδονίας

otavoice

Δήμος Πύργου: Συνάντηση Αντωνακόπουλου με φορείς της πόλης

otavoice