OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Resiloc

Στην τελική της φάση μπήκε η παρουσίαση-ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού προγράμματος Resiloc στο οποίο μετέχει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που με βάση την εισαγωγή συγκεκριμένων δεδομένων αναδεικνύει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.α. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα είναι διευρωπαϊκό και σε αυτό μετέχουν Δήμοι και Οργανισμοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Από την Ελλάδα μετέχουν ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι εργασίες της παρουσίασης θα ολοκληρωθούν την προσεχή Παρασκευή ενώ η βασική παρουσίαση, δηλαδή η πλατφόρμα που οργανώθηκε θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν διαδικτυακές συνδέσεις με εταίρους του προγράμματος από Βουλγαρία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νορβηγία.

Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση των εργασιών, που διεξάγονται στο πρώην Δημαρχείο των Λουσικών, βρίσκονται στη Δυτική Αχαΐα εκπρόσωποι συνεργαζόμενων φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ο κεντρικός διαχειριστής του προγράμματος που είναι ο Γερμανός Uhing Karsten.

Από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συντονιστής του προγράμματος είναι ο συνεργάτης του Δήμου Μάριος Διδάχος.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice