OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με ασφαλτοστρώσεις δρόμων στον Πύργο ξεκίνησε το μεγάλο έργο του 1.400.000 ευρώ

Με την ασφαλτόστρωση της οδού Γιαννιτσών στον Πύργο, ξεκίνησαν οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο συνολικό μεγάλο έργο του 1.400.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως θα υλοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Πύργου καθώς και παρεμβάσεις σε συνολικά πάνω από 130 σημεία του Δήμου, μαζί με αυτά που θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες. 

Τις εργασίες αυτές, που προχωρούν με γρήγορο ρυθμό, επισκέφτηκε την Παρασκευή (12/8) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Μαζί του παρευρέθηκαν, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιάννης Βαρελάς και ο διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Άγγελος Τσίκας.  

«Πιστοί στις ανακοινώσεις και στις δεσμεύσεις μας υλοποίησης των έργων»

Ο κ. Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε: 

«Παραμένουμε πιστοί στις ανακοινώσεις και στις δεσμεύσεις μας ως προς την υλοποίηση των έργων και στην προκειμένη περίπτωση του συγκεκριμένου. Που μπορεί να προχώρησε με καθυστέρηση λόγω γνωστών καταστάσεων, όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό. Εμείς δικαιωθήκαμε παντού και μας δικαιώνει κι η ίδια η ζωή: Το έργο πλέον είναι πραγματικότητα! Η αρχή στο κομμάτι της οδοποιίας γίνεται με την οδό Γιαννιτσών ενώ συνολικά στην πόλη του Πύργου πάνω από δεκαπέντε δρόμοι θα αναβαθμιστούν, θα επισκευαστούν και θα ασφαλτοστρωθούν το προσεχές διάστημα, και βέβαια θα γίνει ακόμα πλήθος σημαντικών παρεμβάσεων σχεδόν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, σε αυτές του πρώην δήμου Ωλένης και σε αρκετές του Ιάρδανου, του Βώλακα καθώς και σε κάποιες γύρω από τον Πύργο. Στην ουσία, θα δουλευτεί όλο το ποσό του 1.400.000 ευρώ, το οποίο είναι ένα ποσό που προέρχεται από τον προϋπολογισμό φυσικών καταστροφών και αν δεν δουλευτούν θα επιστραφούν, όχι στο Δήμο, αλλά στο Υπουργείο. Βρήκαμε χρήματα που είχαν ξεχαστεί κι αφεθεί, και κάνουμε πολλά και πολύ χρήσιμα έργα με αυτά. Συνολικά, οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν, χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, έργα οδοστρωσίας, εργασίες ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε τρία συνολικά υποέργα. Παρεμβάσεις, αλλού μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας». 

«Συμβασιοποίηση για Κολυμβητήριο και Κλειστό – Νέα έργα οδοποιίας»

Κι επίσης ανέφερε: «Με την ευκαιρία, πρέπει επίσης να πω ότι υπογράφηκε κι η σύμβαση για το άλλο μεγάλο έργο οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, που περιλαμβάνει άλλους και μεγάλους δρόμους, όπως την οδό Παπαγεωργίου, το δρόμο πίσω από τον ΟΑΕΔ, στο Κατσικάρι και αλλού. Κι ακόμα, μιας και βρισκόμαστε έξω από την Αγία Βαρβάρα, το κέντρο αθλητισμού και νεολαίας, με πολλά σχολεία γύρω-γύρω, να πω κι ότι η σύμβαση για το μεγάλο έργο ανάπλασης σε αυτό, έχει ήδη σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο, κι έτσι ουσιαστικά σε περίπου ενάμιση μήνα μπορεί να ξεκινήσει πλέον και αυτό το μεγάλο έργο. Τελείωσε πλέον και γι’ αυτό η χρονοβόρα διαδικασία με προσφυγές κ.τ.λ. και το ξεβαλτώσαμε κι αυτό ώστε να βαίνει προς υλοποίηση. 

 

Σχετικά Άρθρα

Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821»

otavoice

Δ. Μαλεβιζίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες της πλατείας στην Αγία Μαρίνα

otavoice

Ξεκινούν τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου (Βίντεο)

otavoice

Επίσκεψη του Δημάρχου Αιγιαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου

otavoice

Δ. Σιντικής: Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο η Αναβάθμιση – Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

otavoice

Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη & την Ειρήνη Ραφαήλ στη Νέα Ιωνία

otavoice