OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Δήμο Ερμιονίδας

Τον Δήμο Ερμιονίδας επισκέφθηκε  η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,  κα Λίνα Μενδώνη. Την Υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Ιωάννης  Αδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας, κ. Αναστάσιος Γανώσης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κα Άλκηστις Παπαδημητρίου, συνεργάτες της και στελέχη της Τοπικής και Νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ.

Αρχικά, η κα Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την περιοχή της Κοιλάδας , προκειμένου να πραγματοποιήσει  συνάντηση με τον  Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο και  με εκπροσώπους της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στην Ερμιονίδα, το Kilada Hills, όπου έχουν προκύψει καθυστερήσεις λόγω  της ύπαρξης αρχαίων ευρημάτων στην έκτασή του.

Στη συνέχεια, η κα Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών  στην Ερμιόνη. Εκεί την υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και Ερμιονίδος  Εφραίμ, οι εφημέριοι του ναού πατήρ Ιωάννης Αμπελάς και πατήρ Δημήτριος Αμπελάς,  ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ερμιόνης, κ. Δαμιανός Κουτούβαλης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Τσεγκής, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Άκης Γούτος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Μιχαήλ Φραϊδάκης,  ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, κ. Άρης  Μπίμπας και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιώτης Μέξης, ο άμισθος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Ιωάννης Δημαράκης και η Πρόεδρος του ΙΛΜΕ , κα Τίνα Αντωνοπούλου.

Η κα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του ναού, όπου χρειάζεται να ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του, ούτως ώστε να τεθεί σε λειτουργία και να είναι διαθέσιμος στους πιστούς. Ο ναός χρονολογείται μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα και έχει κτιστεί πάνω στα θεμέλια ναού αφιερωμένου στη θεά Δήμητρα.

Επισκέφτηκε ακόμη, το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο  στην Ερμιόνη, το οποίο από το έτος 2020 έχει ενταχθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου η  κατασκευή έργου με τίτλο:  «Αναστήλωση –στερέωση και διαμόρφωση χώρου τοποθέτησης Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας». Η καθυστέρηση του έργου έγκειται στο γεγονός ότι το Υπουργείου χρειαζόταν μια μικρή αλλαγή στο σχεδιασμό της βάσης του μνημείου.

Η επίσκεψη της Υπουργού ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν και άλλα θέματα για τον Δήμο που αφορούν τις αρμοδιότητες της. Στη σύσκεψη  παρευρέθηκε και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας, κα Σουσάνα Καρανικόλα.

Συγκεκριμένα, για τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το Ρωμαϊκό ταφικό μνημείο στην Ερμιόνη, η κα Υπουργός έδωσε κατευθυντήριες γραμμές  και γνωστοποιήθηκε ότι το τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας θα συνεργαστεί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προκειμένου να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα, ούτως ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση των έργων και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην Υπουργό Πολιτισμού προσφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας,  η επετειακή  έκδοση του Δήμου Ερμιονίδας  « Η συμβολή της Ερμιονίδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» και ένα καλάθι  τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Ερμιονίδας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Απομακρύνθηκαν οι υπόγειοι κάδοι από την εκκλησία του Αγ. Μηνά

otavoice

Δ. Κιλκίς: Με παιχνίδι γιόρτασαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

otavoice

Συνολικά 100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo που πραγματοποιείται στην Καρδίτσα

otavoice

ΠΔΕ: Καταγραφή θέσεων εργασίας για πολίτες τρίτων χωρών

otavoice

Δ. Παπάγου-Χολαργού: Διοργάνωση αγώνα δρόμου «Τρέχω για μένα και το παιδί μου»

otavoice

Δήμος Ζωγράφου: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

otavoice