OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου σε ένδειξη πένθους

Έφυγε από την ζωή ξαφνικά ο πρώην Δήμαρχος Νεστορίου και πρώην Αντινομάρχης Πασχάλης Γκέτσιος σε ηλικία 76 ετών.

Ο Πασχάλης Γκέτσιος, οδοντίατρος στο επάγγελμα, είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα και μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει δήμαρχος Νεστορίου την περίοδο 2014-2019

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 16:30 στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Κάτω Νεστορίου.

Ψήφισμα του ΔΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου συνήλθε σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση με αφορμή την θλιβερή είδηση του θανάτου του Πασχάλη Γκέτσιου, πρώην Δημάρχου Νεστορίου, προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του και να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Πασχάλης Γκέτσιος με την ιδιότητα του επιστήμονα οδοντιάτρου και με την πολυετή του πορεία στην αυτοδιοίκηση υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, ήθος, αξιοπρέπεια και αφοσίωση τον τόπο μας και την τοπική κοινωνία. Η προσφορά του υπήρξε μεγάλη και η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νεστόριο, αλλά και για ολόκληρο τον Δήμο Νεστορίου, ανεξάντλητη. Το έργο και η συνεισφορά του αποτελεί παρακαταθήκη παγκοίνως αναγνωρίσιμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου με αισθήματα βαθιάς οδύνης και θλίψης για τον αδόκητο θάνατο του εκλιπόντος,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη σύζυγο και στους οικείους του εκλιπόντος.
2. Να κηρυχθεί η 9η Αυγούστου 2022, ημερά κηδείας του εκλιπόντος, ως ημέρα πένθους για τον Δήμο Νεστορίου και να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου.
3. Να επανέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο στο άμεσο μέλλον, με νεότερη απόφασή του, προκειμένου να αναγνωρίσει έμπρακτα το έργο και την προσφορά του και να αποδώσει την απαιτούμενη τιμή στο πρόσωπό του.
4. Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
5. Να διατεθεί χρηματικό ποσό, αντί στεφάνου, προς τον εθελοντικό οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού «ΚΕΛΕΤΡΟΝ – ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».
6. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.
7. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.
Η μνήμη του Πασχάλη Γκέτσιου ας είναι αιώνια και το χώμα του αγαπημένου του Νεστορίου που θα τον σκεπάσει, ελαφρύ.

Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, σήμερα (9/8), οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πασχάλη Γκέτσιου, ενώ οι σημαίες των δημοτικών καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας  

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τη μεγάλη τους θλίψη για τον αδόκητο χαμό ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πρώην Δημάρχου Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιου.

Ο Πασχάλης Γκέτσιος υπήρξε μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίστηκε με μεγάλο πάθος για τα προβλήματα του τόπου, εκφράζοντας σε κάθε ευκαιρία την ανησυχία του για το μέλλον της περιοχής.

Διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητά του. Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με συνέπεια, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Δασταμάνης
Δήμαρχος Γρεβενών

 

Σχετικά Άρθρα

Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821»

otavoice

Δ. Μαλεβιζίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες της πλατείας στην Αγία Μαρίνα

otavoice

Ξεκινούν τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου (Βίντεο)

otavoice

Επίσκεψη του Δημάρχου Αιγιαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου

otavoice

Δ. Σιντικής: Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο η Αναβάθμιση – Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

otavoice

Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη & την Ειρήνη Ραφαήλ στη Νέα Ιωνία

otavoice