OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έναρξη έργων για τη διαμόρφωση ελεύθερων δημοτικών πάρκινγκ στις γειτονιές

Από την περιοχή του Ποσειδωνίου ξεκίνησαν τα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαμόρφωση συνολικά 20 υπαίθριων δημοτικών πάρκινγκ στις γειτονιές της πόλης, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους.

Στον χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ πλησίον του Ποσειδωνίου και του Μεγάρου Μουσικής βρέθηκαν σήμερα (26/08) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Μήτρου, για να επιθεωρήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο χώρος πάρκινγκ, που ήταν γεμάτος κακοτεχνίες και λακκούβες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σημαντικά οι οδηγοί, πλέον αναβαθμίζεται με παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και φωτισμού.

 

«Ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό έργο της Διοίκησής μας, που είναι η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο της πόλης μας, που όλοι αγαπάμε κι επισκεπτόμαστε, αλλά που επί πολλά χρόνια βρισκόταν σε μια άθλια κατάσταση. Με την παρέμβαση που κάνουμε προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες, προσφέρουμε ασφάλεια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο. Η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική σε ένα σημείο της πόλης, για το οποίο όλοι όσοι ερχόμασταν είχαμε παράπονα», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει πολλά ακόμη υπαίθρια πάρκινγκ σε όλες τις γειτονιές.

«Η Διοίκησή μας δουλεύει, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, με πολλά καινούρια έργα. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται», είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Ζέρβας.

«Ξεκινάμε ακόμη μία σημαντική εργολαβία, που αφορά τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης. Ξεκινάμε από ένα πολύπαθο κομμάτι της πόλης, που για δεκαετίες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής. Ευελπιστούμε ότι με αυτές τις εργασίες εξυγίανσης θα δώσουμε μια διαφορετική εικόνα. Προβλέπονται νέα άσφαλτος, διόρθωση των κακοτεχνιών, φωτισμός, διαγραμμίσεις, ώστε αυτό το κομμάτι να γίνει ακόμη πιο φιλόξενο», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου Δημήτρη Μήτρου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ προβλέπεται χρήση park and ride. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξήγησε ο κ. Μήτρου, θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια σε χώρο πλησίον του Μεγάρου Μουσικής. «Οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους χώρους πάρκινγκ που διαμορφώνονται και στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους στη νέα μεγάλη όδευση του ποδηλατόδρομου, που ξεκινάει από το Μέγαρο Μουσικής και καταλήγει στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Πρόκειται για μια όδευση έξι χιλιομέτρων», σημείωσε ο κ. Μήτρου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης ως ελεύθερα δημοτικά πάρκινγκ πρόκειται να διαμορφωθούν 20 χώροι, στους οποίους θα προσφέρονται περίπου 700 θέσεις στάθμευσης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice