OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές υποδομές στην Αρχαία Ολυμπία και στις κοινότητες

Σημαντικά αθλητικά έργα σύγχρονων προδιαγραφών, για την Αρχαία Ολυμπία και τις Κοινότητες, ξεκινούν στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία που ανέλαβε το έργο, κατόπιν διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 832.000 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Φλέσσα, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανασίου Μπέλτσου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Κων/νου Δηλάρη.

Σύμφωνα με την σύμβαση στα  πλαίσια της αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων πρόκειται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

Στα γήπεδα Πλατάνου, Πελοπίου, Στρεφίου, Σμίλα: Εξοπλισμός χώρων ιατρείων και αποδυτηρίων, εξοπλισμός πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθέτηση χημικών τουαλετών θεατών. Στο γήπεδο Σμίλα προβλέπεται επιπλέον και κατασκευή διαχωριστικής περίφραξης μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, στο Αθλητικό Κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας προβλέπεται τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης καθώς και συντήρηση ξύλινου κελύφους του κλειστού γυμναστηρίου. Τέλος, στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και η κατασκευή περίφραξης στην πίστα motocross στον Πλάτανο.

Όσον αφορά τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, θα κατασκευαστούν νέα γήπεδα 5Χ5 στις Κοινότητες Αρχαίας Πίσας, Ηράκλειας, Αχλαδινής, Ξηροκάμπου, Κούμανι, Πέρσαινας, Χελιδονίου, Νεμούτας και στον Οικισμό Πανόπουλου της Κοινότητας Αντρωνίου. Τα γήπεδα αυτά θα κατασκευαστούν με όλες τις τελευταίες προδιαγραφές της FIFA (υποδομές απορροής υδάτων, περιφράξεις, συνθετικοί χλοοτάπητες, ηλεκτροφωτισμοί, κ.α.). Η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 θα γίνει σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Γεωργιόπουλος: “Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να καταστήσουμε τα χωριά μας ελκυστικότερα για τους νέους μας”

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος ικανοποιημένος από την εξέλιξη για την υλοποίηση των έργων ανέφερε:

«Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας με τα σύγχρονα πρότυπα. Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, με την εκπόνηση μελετών από την Τεχνική μας Υπηρεσία και πετύχαμε την ένταξη και χρηματοδότηση έργων βελτίωσης αθλητικών υποδομών αλλά και κατασκευής νέων σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα έργα αυτά θα δώσουν πνοή στις Κοινότητες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να καταστήσουμε τα χωριά μας ελκυστικότερα για τους νέους μας, βάζοντας τον αθλητισμό στη ζωή τους και γεμίζοντας ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους».

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Μαθητές εν δράσει για το περιβάλλον και τον αθλητισμό

otavoice

Θεσσαλονίκη: Με Συμφωνικό Ροκ ανοίγει η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού

otavoice

Δήμος 3Β: Έκθεση «Art & Voice Ζωγραφίζοντας τις πληγές» στο θέατρο Βέμπο

otavoice

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Σειρά εκδηλώσεων στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023”

otavoice

1η Διεθνής Έκθεση Forward Green: Στο επίκεντρο η Κυκλική Οικονομία

otavoice

Μαρούσι: Εργαστήριο για παιδιά «5 τρόποι να σώσεις τον πλανήτη σου»

otavoice