OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε δημοπράτηση, η ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας

Τρέχουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στο Δήμο Λαρισαίων και αφορά στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικότερα στον άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών». Η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε στην περασμένη βδομάδα και πλέον οι σχετικές προθεσμίες τρέχουν.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που διαμορφώνει νέες βελτιωμένες συνθήκες στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, με την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου. Παράλληλα διαμορφώνει νέο περιβάλλον σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου.

Το έργο, αποτελείται από δύο μεγάλα τμήματα:

Α) Τις εργασίες στην περιοχή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου σε μήκος 1.650 μέτρων με την πλήρη ανακατασκευή της, κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων και την ανακατασκευή τμημάτων καθέτων οδών.

Β) Τις εργασίες της Τάκη Τσιόγκα, πλήρη ανακατασκευή και νέα χάρακξη μέχρι τον κυκλικο κόμβο της ΔΕΥΑΛ την πλήρη ανακατασκευή της οδού Κρανώνος και την μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, την κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων και την ανακατασκευή τμημάτων καθέτων οδών.

Αναλυτικά

1. Λεωφόρος Πολυτεχνείου

Προβλέπεται η ανακατασκευή μεγάλου τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου, από την Καρδίτσης, έως την οδό Κουτσίνα (στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου Λυκείου). Η Ηρώων Πολυτεχνείου, ως τμήμα του εσωτερικού δακτυλίου, διατηρεί τον χαρακτήρα της λεωφόρου, ενώ θα κατασκευαστούν δυο κυκλικοί κόμβοι και ειδικότερα στη συμβολή της με την οδό Φαρσάλων και την οδό Βόλου. Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων παρεμβάσεων προβλέπονται ανακατασκευές σε κοντινά τμήματα των κάθετων δρόμων (Παναγούλη, εως Ιουστινιανού – Φαρσάλων, εως υπόγεια διάβαση ΟΣΕ,- οδός Βόλου εως Σαπφούς, 23ης Οκτωβρίου, εως Αιόλου, κ.α)

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου, επι της Ηρώων Πολυτεχνείου θα γίνει απαλλοτρίωση κτισμάτων στο τμήμα μεταξύ Καρδίτσης και Φαρσάλων, όπου ως γνωστόν στενεύει η διατομή του δρόμου.

Η ανακατασκευή της Πολυτεχνείου σε μήκος 1,6 χλμ προβλέπει και την κατασκευή 2 κυκλικών κόμβων, σε Φαρσάλων και Βόλου

Προβλέπονται και απαλλοτριώσεις σε κτίσματα της Ηρ. Πολυτεχνείου (μεταξύ Καρδίτσης και Φαρσάλων) προκειμένου στο σημείο αυτό ο δρόμος να έρθει στο πλήρες πλάτος του

2. Οδός Τάκη Τσιόγκα

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παράμετρος του έργου που αφορά στη διάνοιξη της οδού Τάκης Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας). Στο συγκεκριμένο δρόμο θα γίνουν απαλλοτριώσεις για διάνοιξη του δρόμου στο πλήρες πλάτος του, ενώ σύμφωνα με την μελέτη θα υπάρξει διάνοιξη του δρόμου σε τμήμα 750 μέτρων και ειδικότερα από την οδό Αθηνάς έως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ

Επίσης, προβλέπονται ανακατασκευή της οδού από την οδό Κενταύρων – Γρ. Λαμπράκη εως την οδό Αθηνάς, ανακατασκευή των οδών Αθηνάς, από Τ. Τσιόγκα εως κυκλικό κόμβο Καραθάνου, ανακατασκευή τμήματος οδού Κασσάνδρας, από Τσιόγκα εως Κραννώνος.

Σημειώνεται επίσης, ότι η οδός Κραννώνος, σε μήκος 660 μέτρων, από τη συμβολή με τον κυκλικό κόμβο της οδού Καραθάνου έως την Λαγού, μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης, στις οδούς Κραννώνος, Βράιλα Αρμένη, και Τάκη Τσιόγκα (από τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της οδού Καραθάνου έως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της οδού Λαγού) δημιουργείται ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας μήκους 660 μ. και πλάτος 2,50 μ

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων στη συμβολή της Τσιόγκα με Αθηνάς και Κραννώνος αντίστοιχα.

Σχέδιο της παρέμβασης στην οδό Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) με τη διάνοιξη του νέου τμήματος, τους νεους κυκλικούς κόμβους και την ανακατασκευή της Κραννώνος

Απαλλοτριώσεις θα γίνουν στην Τ. Τσιόγκα για να έρθει ο δρόμος στο πλήρες πλάτος του

Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών στην πόλη

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε σχετική δήλωση του τονίζει τα εξής:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας και συνεχίζουμε τις μεγάλες αλλαγές στην πόλη της Λάρισας. Ωριμάζουμε αναγκαία έργα και βρίσκουμε χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους. Το έργο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου, που είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, είναι από τα μεγαλύτερα έργα σε προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Η ανακατασκευή της Ηρώων Πολυτεχνείου, σε μήκος άνω του 1,5 χλμ η δημιουργία δυο κυκλικών κόμβων στη συμβολή με Φαρσάλων και Βόλου, η διάνοιξη και ανακατασκευή της Τσιόγκα, με την παράλληλη μετατροπή της Κραννώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, διαμορφώνουν νέες συνθήκες κυκλοφοριακής οργάνωσης στην πόλη.

Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών για την Λάρισα. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice