OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πότε θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές – Η απάντηση Οικονόμου

Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, η διεξαγωγή των οποίων – σύμφωνα με το νόμο – έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο 2023 ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σήμερα αν επανήλθαν οι σκέψεις και φήμες των προηγούμενων μηνών για μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να μην συμπέσουν πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, λόγω των σημερινών δεδομένων με τις εθνικές εκλογές να οριοθετούνται στο τέλος της τετραετίας.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που βάζει τέλος στα σενάρια. 

Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τόνισε πως δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπενθυμίζοντας και την κατηγορηματική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στη συνάντηση που είχε μαζί του τότε.

«Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας της δημοκρατίας, οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice