OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πατούλης: “Δίνουμε λύση σε ένα προβλήματα που ταλαιπωρεί τις Ερυθρές από το 2015”

Τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία μαθητών και κατοίκων Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας με την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής 1,23 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου 

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών η Ένταξη της Πράξης «Κτιριακό Συγκρότημα Γυμνασίου  της ΔΕ Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, ανακατασκευή για αποκατάσταση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου κτιρίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Οι Ερυθρές είναι το Βορειότερο σημείο της Δυτικής Αττικής και το Γυμνάσιο είχε διακόψει τη λειτουργία του από το 2015 λόγω σοβαρών θεμάτων στατικής επάρκειας και  επικινδυνότητας.

Η σχετική πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.  Το συνολικό κόστος της επιλέξιμης δαπάνης είναι 1.239.000,00 €.

Η Ένταξη της Πράξης, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας Χρ. Στάθη και του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Μ. Σακελλάρης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Α. Μπότσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερυθρών Δ. Παγώνης, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων Κ. Μακρυνόρης, η δημοτική σύμβουλος Μ. Σακελλάρη και υπηρεσιακά στελέχη.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του δήμου διατύπωσαν τις  θερμές ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη, ενώ  επισήμαναν ότι η παρουσία του Γ. Πατούλη στις Ερυθρές είναι ιδιαίτερα τιμητική και επιβεβαιώνει στην πράξη το προσωπικό ενδιαφέρον του για την περιοχή. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της Ένταξης της  Πράξης, αφού υπογράμμισε ότι σήμερα δίδεται λύση σε ένα προβλήματα που ταλαιπωρεί τις Ερυθρές από το 2015, επισήμανε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται πάντα στο πλευρό του δήμου προγραμματίζοντας και υλοποιώντας έργα υποδομής με αναπτυξιακό πρόσημο. Ανέφερε ότι η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την επίτευξη των στόχων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι στον πυρήνα τους έχουν πάντοτε τον πολίτη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του στην καθημερινότητα. Με αφορμή το έργο της αναβάθμισης του Γυμνασίου, υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση των παιδιών σε χώρους ασφαλείς, λειτουργικούς και προσβάσιμους αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Τόνισε επίσης, ότι τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία αξιοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο και με υπεύθυνη διαχείριση, ώστε όλα τα έργα να ολοκληρώνονται εγκαίρως προς όφελος των πολιτών και με τρόπο ισότιμο και ισοβαρή για όλες τις περιοχές της Αττικής. Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε δήμου». 

Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας, του Δήμου καθώς και των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ  επισημαίνοντας ότι η συνεργασία τους έχει άμεσα αποτελέσματα τα οποία σύντομα θα είναι ορατα και στους κατοίκους των Ερυθρών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας, υποδομών για τα όμβρια ύδατα στις Ερυθρές, τοποθέτηση φωτισμών νέας τεχνολογίας LED στους κόμβους της εθνικής και στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του έργου για την ανακατασκευή του γυμνασίου, που εξασφαλίζει μετά από χρόνια ταλαιπωρίας,  πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους μαθητές της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Χρ. Στάθης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής σε έργα και υποδομές που είναι αναγκαίες στην περιοχή. Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης για το σχολείο, ανέφερε ότι μετά από 8 χρόνια, κατά τα οποία το σχολείο παρέμενε κλειστό λόγω ακαταλληλότητας, οι μαθητές δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον και θα έχουν ένα ανανεωμένο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Στο πλαίσιο της διαδικασίας συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στην περιοχή και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. 

Το έργο 

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή, αποκατάσταση και επαναλειτουργία υφιστάμενου κτιρίου στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Ερυθρών της ∆.Ε. Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που στεγάζεται σε 2 κτίρια. Το Κτίριο 1 είναι διώροφο και στεγάζει αίθουσες και γραφεία, ενώ το κτίριο 2 είναι Γυμναστήριο με βοηθητικούς χώρους. Το οικόπεδο, όπου βρίσκεται το κτίριο είναι εμβαδού 47.540,90 τ.μ. Το κτίριο, εκτός της προσθήκης εξωτερικού ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και κλιμακοστασίου -διαδρόμου, παραμένει κτιριολογικά ως έχει με την εφαρμογή των χρήσεων που προϋπήρχαν: γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήριο πληροφορικής. Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες εργασίες στον άμεσο χώρο επαφής με το κτίριο του Γυμνασίου και τις προσβάσεις προς αυτό. Θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου 1 και Η/Μ εγκαταστάσεις, ενώ στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο επίσης λαμβάνονται μέτρα για την κυκλοφορία και την απρόσκοπτη κίνηση των ΑΜΕΑ :
•πρόσβαση εισόδων με κατάλληλη κλίση χωρίς υψομετρική διαφορά
•ανελκυστήρας κατάλληλων προδιαγραφών για πρόσβαση στον Ά όροφο
•ράμπα πρόσβασης ΑΜΕΑ για την πρόσβαση στο επίπεδο έδρασης του ανελκυστήρα.

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice