OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παλαιό Φάληρο: «Τρέχουν» τα έργα ανακατασκευής φθαρμένων πεζοδρομίων

Στο πλαίσιο ανάπλασης και δημιουργίας σύγχρονης και φιλικής πόλης, που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει με παρεμβάσεις, το
πρόγραμμα υλοποίησης ανακατασκευής φθαρμένων και επικίνδυνων πεζοδρομίων, καθώς και την κατασκευή νέων ραμπών ΑΜΕΑ, που άρχισε το 2019.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έργων αναβάθμισης και αποκατάστασης των πεζοδρομίων, ύψους 1.500.000 ευρώ, εξελίσσεται την τελευταία τριετία, με γνώμονα την ασφαλή και άνετη καθημερινή μετακίνηση, σε συνδυασμό με την διασφάλιση της ελεύθερης, ισότιμης, ασφαλούς προσβασιμότητας και κινητικότητας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Όλες αυτές οι έννοιες αποτελούν για την Δημοτική Αρχή Π. Φαλήρου, αυτονόητο όρο, για κάθε οργανωμένη- σύγχρονη πόλη.

Οι εργασίες και παρεμβάσεις σε εκτεταμένη επιφάνεια πλακόστρωσης όσο και σε σποραδικές παρεμβάσεις που γίνονται από το 2019 και συνεχίζονται, είναι οι εξής:

– Αποξήλωση πλακοστρώσεων πεζοδρομίων ή κυβόλιθων σε λιθόστρωτους οδούς και καθαίρεση μεμονωμένων στοιχείων από άοπλο και οπλισμένο σκυρόδεμα.

– Κατασκευή υπόβασης της τελικής διαμορφωθείσας επιφάνειας με σκυρόδεμα άοπλο ή οπλισμένο ή άμμο όπου απαιτείται.

– Πλακόστρωση ή τοποθέτηση κυβόλιθων ή πλακών ΑΜΕΑ , ανακατασκευή τμημάτων πεζοδρομίων που έχουν φθαρεί από διάφορες αιτίες (καθιζήσεις πάνω από αγωγούς, ρηγματώσεις από ρίζες δέντρων κλπ.) και εγκυμονούν κινδύνους στη διέλευση πεζών ή οχημάτων.

– Τοποθέτηση κρασπέδων όπου αυτό απαιτείται (τμηματικά).

– Λοιπές εργασίες προσαρμογής υδραυλικών και λοιπών εγκαταστάσεων (λοιπού αστικού εξοπλισμού).

Οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον έτος, εξάλλου, αφορούν τις οδούς Ταξιαρχών, Αγίας Βαρβάρας, Μουσαίου, Διαγόρα, Εθελοντών, Μίλωνος, Πυθαγόρα, Πατριωτών,
Ιφίτου, Μενάνδρου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φαιάκων, Αρματωλών, Αιόλου, Εσπέρου, Σειρήνων, Πλειάδων, Αρτέμιδος, Ζαΐμη, Μουσών, Αμφιτρίτης.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice