OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου στον Δήμο Καλαμαριάς

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου, Πρόδρομο Προδρόμου, είχε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας που εδρεύει στην Καλαμαριά. 

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την έντονη παρουσία των Κυπρίων στην περιοχή και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η Καλαμαριά τιμάει τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όμως θα πρέπει να προσφέρουμε και  στους ανθρώπους που ζούνε σήμερα. Σ’ αυτούς πρέπει  να δώσουμε παιδεία, αθλητισμό και πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης. Ο κ. Προδρόμου από την πλευρά του συμφώνησε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να θεσμοθετήσουμε βραβείο Κυπρολογικών σπουδών».

Η συνάντηση έγινε μετά την μετά την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στον τομέα της Ελληνομάθειας, όπου  πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, καθώς θα  συνδράμει τις προσπάθειες των δυο μερών για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας διεθνώς. 

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ΑθανάσιοςΓιαννακός, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Σπύρος Μιλτιάδης, ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Γ, Θεόδωρος Παπαγγελής και ο Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ, Αντώνης Ρεγκάκος.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice