OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Αίγινας για τη δολιοφθορά στον αγωγό υδροδότησης: “Θα μας βρουν όλους απέναντι τους!”

Nέο κρούσμα δολιοφθοράς σημειώθηκε στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, η οποία ευτυχώς δεν διατάραξε την ομαλή λειτουργία του.

“Προειδοποιούμε τους δολιοφθορείς ότι δεν θα κάμψουν την μαχητικότητα και την προσήλωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου μας”, αναφέρει ο Δήμος Αίγινας με αφορμή την “τρίτη κατά σειρά σκόπιμη παράνομη πράξη πρόκλησης ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό με στόχο την δολιοφθορά και βλάβη του αγωγού”, όπως επισημαίνεται.

“Ητροφοδοσία της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι και η διανομή στις περιφερειακές δεξαμενές των Δημοτικών διαμερισμάτων διενεργείται κανονικά. Έχει ήδη προγραμματιστεί η επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στο συγκεκριμένο σημείο και οι εργασίες αποκατάστασης των προστατευτικών λιθοστρωμάτων”, τονίζει ο δήμος Αίγινας.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Δήμου αναφέρει:

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας «Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε» του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας, πληροφορηθήκαμε την επιβεβαιωμένη από το λιμεναρχείο, έκρηξη μηχανισμού η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 στον υποθαλάσσιο αγωγό σε βάθος 14 μέτρων και σε απόσταση 300 μέτρων από την Πέρανι Σαλαμίνας. Μετά από αυτοψία που διενήργησαν δύτες, κατά εντολή του διαχειριστή, διαπιστώθηκε μικρή διαρροή νερού που δεν επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της τροφοδοσίας. 

Η τροφοδοσία της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι και η διανομή στις περιφερειακές δεξαμενές των Δημοτικών διαμερισμάτων διενεργείται κανονικά. Έχει ήδη προγραμματιστεί η επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στο συγκεκριμένο σημείο και οι εργασίες αποκατάστασης των προστατευτικών λιθοστρωμάτων.

Είναι η τρίτη κατά σειρά σκόπιμη παράνομη πράξη πρόκλησης ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό με στόχο την δολιοφθορά και βλάβη του αγωγού. Η Δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πολίτες και όλοι όσοι επισκέπτονται την Αίγινα, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ύπουλες, άνανδρες, παράνομες και ποινικά κολάσιμες πράξεις. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ανακριτικές Αρχές και καλούμε την κεντρική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τις Λιμενικές αρχές Πειραιά, Σαλαμίνας και Αίγινας όπως λάβουν μέτρα ασφαλείας, προστασίας και περιφρούρησης, του μεγάλου αυτού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού .

Προειδοποιούμε τους δολιοφθορείς ότι δεν θα κάμψουν την μαχητικότητα και την προσήλωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Θα μας βρουν όλους απέναντι τους!

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice