OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέο πρόγραμμα Erasmus στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόγραμμα Erasmus, το οποίο οργάνωσε στη λίμνη Πλαστήρα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καρδίτσας για προγράμματα Erasmus.
Ουσιαστικά ήταν μία συνάντηση κορυφής, καθώς συμμετείχαν συνολικά 20 εκπαιδευτικοί – όλα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Educom+. Πήραν μέρος εκπαιδευτικοί από 5 χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Βρετανία, Ολλανδία, Ιρλανδία.
Ολόκληρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς, με επιστημονικό αντικείμενο την σύγχρονη διοίκηση σχολικών μονάδων, το οποίο απευθυνόταν σε διευθυντές σχολείων.
Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ανέφερε, ότι η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ιδανικό τόπο για την περιβαλλοντολογική εκπαίδευση, δεδομένου ότι υπάρχει πλούσιο περιβαλλοντολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Επιπρόσθετα, τόνισε, ότι αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Δήμο η προσέλκυση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως επίσης και η σύνδεση με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης, στο πλαίσιο των θερινών ακαδημιών και σχολείων που υλοποιεί ο Δήμος. Τέλος, επισήμανε, ότι ο Δήμος είναι εγγεγραμμένος στο Eυρωπαϊκό Mητρώο των φορέων για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus και δήλωσε τη διαθεσιμότητα για συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο πρόγραμμα Erasmus που πραγματοποιείται στην περιοχή της λίμνης, από τους εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση ενός άλλου πρόγραμμα έχει υποβάλλει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, με θέμα την προσβασιμότητα του Περιβάλλοντος από τα ΑμεΑ.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice