OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Βόλου: Σε ποιες παραλίες, θα «κυματίζει» η γαλάζια σημαία

33 κριτήρια πρέπει να ικανοποιεί μια ακτή για να κερδίσει το βραβείο Γαλάζιας σημαίας που αφορούν την οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια και προστασία της ακτής.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η ποιότητα τ1ων νερών κολύμβησης και η ύπαρξη ναυαγοσώστων ή η άμεση πρόσβαση σε σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες. Το έργο είναι πάντα δύσκολο και πολύπλοκο αλλά για ακόμη μια χρονιά, σε 12 ακτές του Δήμου Βόλου, από τις οποίες οι 11 είναι στην ευθύνη του Δήμου, κυματίζει και φέτος η Γαλάζια Σημαία.

Δήμος Βόλου, Γαλάζιες Σημαίες:

Αλυκές, Αμαρυλίδος, Αμφανών, Άναυρος, Αγριά/Valis Resort, Θωμάς-Σουτραλί Αγριάς, Καρνάγιο, Νέα Αγχίαλος, Πλάκες, Πλατανίδια, Χρυστή Ακτή Παναγιάς

Ναυαγοσώστες, που ήδη δραστηριοποιούνται στις ακτές του Δήμου Βόλου, οδήγησαν τις σημαίες μέχρι την ακτή, όπου τις παρέλαβαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, Μποντού-Τοκαλή Γεωργία η οποία στη συνέχεια, μαζί με την έφορο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό), Σοφία Καινούριου, τις παρέδωσαν σε κάθε έναν ναυαγοσώστη για να τις αναρτήσουν στις παραλίες.

«Οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας και η βράβευση μιας ακτής, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πολλοί τουρίστες επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με βάση και το συγκεκριμένο κριτήριο. Για την απονομή μιας Γαλάζιας Σημαίας θα πρέπει η ακτή να διακρίνεται για τα εξαιρετικής ποιότητας νερά της και να πληροί 33 ακόμη κριτήρια που έχουν σχέση με την οργάνωση και την ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε η κα Μποντού – Τοκαλή

Σχετικά Άρθρα

Με δικαστική απόφαση, εκτός δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου ο Τσαμπίκος-Βάιος Καλοπήτας

otavoice

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice