OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου

Η οδός Κύπρου, κεντρική είσοδος του Παπάγου, παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο βαίνει πλέον προς την ολοκλήρωσή του.
Έτσι εξασφαλίζεται η θωράκιση μίας μεγάλης περιοχής που αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα σε κάθε μπόρα. Ο δρόμος μετατρεπόταν σε ποτάμι με συνέπεια να κινδυνεύει η ασφάλεια των κατοίκων όπως και οι περιουσίες τους.
Ο κίνδυνος αυτός γιγαντώθηκε με την Κλιματική Κρίση που προκαλεί πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα με αποτελέσματα δυστυχώς δραματικά, ακόμη και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
 Χαρακτηριστικό του όγκου και της χρησιμότητας αυτού του μεγάλου έργου υποδομής είναι ότι τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής, συνολικού μήκους 4.010,00 μ. με 295 φρεάτια υδροσυλλογής στους δρόμους Στρατάρχου Παπάγου, Αναστάσεως, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, Σμύρνης, Νικομήδειας, Εφέσου,Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 4.154.000 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Για την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η τοποθέτηση 27 φρεατίων στην οδό Κορυτσάς.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice