OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κηφισιάς: Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή

Ήταν το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε και παρουσίασε, η φιλόλογος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Λίλα Παπαδημητρίου.

Ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο αφιερωμένο με γλαφυρότητα περισσή στο μεγάλο ιστορικό μνημείο της πικρής εθνικής μνήμης, στη Σμύρνη του 1922. Η αφήγηση της δημιουργού έφερε δάκρυα στα μάτια του κοινού για τις αξέχαστες πατρίδες, αλλά όπως πολλοί θέλουν να ελπίζουν ποτέ χαμένες.

Ο Δήμος Κηφισιάς, όπως είναι γνωστό περιλαμβάνει στο γεωγραφικό του πλαίσιο τη Νέα Ερυθραία, η οποία και αποτελεί ένα μεγάλο συνοικισμό που ήρθε από τη Μικρά Ασία κομίζοντας ήθη, έθιμα και πολιτισμό.

Σε αυτό τον πολιτισμό η Δημοτική Αρχή υποκλίνεται πάντα, πόσο μάλλον φέτος που αυτή η θλιβερή επέτειος κλείνει έναν αιώνα μνήμης, νοσταλγίας και αγάπης από όλους τους Έλληνες προς τη Μικρασιατική καταστροφή.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης συντόνισε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΑΓΕΣ – τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Δημήτρης Χούπης, ο βουλευτής τέως Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Νικήτας Κόκκαλης, Γιώργος Σκορδίλης, η Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. “Κοινωνική Μέριμνα” Κατερίνα Καραλή, η Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας» Έφη Κούτση, η Πρόεδρος Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Κατερίνα Μουστάκη, ο τ. Πρόεδρος Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Κυριάκος Μαρτάκης, ο Νομικός Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς Παντελής Παπανικολόπουλος, Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice