OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Δωρεά υδατοδεξαμενής αεροπυρόσβεσης από το Ίδρυμα Folloe

Μια μεγάλη υδατοδεξαμενή για τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης δώρισε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στην Κοινότητα Μηλεών το Ίδρυμα Folloe του καταγόμενου από την περιοχή επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού.

Το αίτημα για τοποθέτηση της υδατοδεξαμενής υπέβαλε με επιστολή του προς το Ίδρυμα Folloe ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μια μεγάλη περιοχή, πέραν της Κοινότητας Μηλεών, καθίσταται πλέον περισσότερο ασφαλής σε ενδεχόμενο πυρκαγιών.

«Η περιοχή αυτή έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από μεγάλες πυρκαγιές κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα τα έτη 1989, 1993, 1998, 2007 και 2021», τονίζει ο κ. Μαρούντας, προσθέτοντας: «Το Ίδρυμα Folloe κατανόησε την ανάγκη δημιουργίας αυτού του έργου και άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, δωρίζοντας και εγκαθιστώντας στην Κοινότητα Μηλεών μια μεγάλη υδατοδεξαμενή χωρητικότητας 40 τόνων. Η δεξαμενή πληρώθηκε με νερό από το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης από την πρώτη στιγμή τοποθέτησής της, με δυνατότητα άμεσης αναπλήρωσης, γνωστοποιήσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το ακριβές σημείο με συντεταγμένες και είναι ήδη στη διάθεση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης».

Η συγκεκριμένη υδατοδεξαμενή τοποθετήθηκε σε σημείο με χαμηλή βλάστηση χωρίς εναέρια δίκτυα καλωδίων, προκειμένου να διευκολύνει τα ελικόπτερα στη διαδικασία λήψης νερού. Θα προσφέρει πυροπροστασία, πέραν της Κοινότητας Μηλεών, στις Κοινότητες Πέρσαινας, Νεράιδας, Αχλαδινής, Λάλα, Δούκα και στους οικισμούς Πόθου και Λάσδικα.

«Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και τις δικές μου προς το Ίδρυμα Folloe και προς τον συμπατριώτη μας κ. Πάνο Γερμανό για το αποδεδειγμένο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προς την περιοχή μας, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη δωρεά αλλά και με μια σειρά από άλλες», κατέληξε ο κ. Μαρούντας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice