OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Δέλτα: “H καθαριότητα μέσα στην πανδημία επιτεύχθηκε με την υπεύθυνη στάση των πολιτών”

Τον απολογισμό του τομέα της Καθαριότητας και τις δράσεις για τα αδέσποτα ανέπτυξε ο Δήμαρχος Δέλτα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων για τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης, σημειώνοντας τις δυσκολίες του τομέα στα δύο χρόνια του κορονοϊού.
Ο κ Ιωαννίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την υπεύθυνη στάση τους.
«Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε λόγω της πανδημίας, σταθήκαμε όρθιοι στο καθήκον μας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων . Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, κάναμε τις απαραίτητες απολυμάνσεις όλων των δημοτικών κτιρίων, προχωρήσαμε σε εργασίες πλυσίματος, δρόμων, πάρκων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πλατειών και λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των δημοτών καθώς και για την αποφυγή διασποράς του ιού. Δώσαμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες τη μάχη και ανταποκριθήκαμε με επιτυχία. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, για την υπεύθυνη στάση τους ανέφερε ο κ Ιωαννίδης.
Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά τα προβλήματα στελέχωσης που δημιούργησε η πανδημία, αξιοποιώντας, την κατ’ εξαίρεση κυβερνητική διάταξη λόγω covid, με προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των οχημάτων και του συνόλου των μηχανημάτων έργου, από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, στο Δήμο Δέλτα.
Το έτος 2021, σε συνεργασία με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α., ο Δήμος μας, συνέταξε το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Δέλτα, σύμφωνα με του στόχους του οικείου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α). Ετοιμάσαμε με δικούς μας πόρους, το σύστημα του σταθμού μεταφόρτωσης, στον οποίο έγιναν εργασίες συντήρησης.
-Με καθημερινά δρομολόγια τα δύο ειδικά οχήματα – μηχανήματα του Δήμου μας, μεταφέρουν απορρίμματα της περιοχής μας, στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης
-Πραγματοποιήθηκε αποκομιδή μπαζών και ογκωδών και καθαρισμός σκουπιδότοπων, που δημιουργήθηκαν από την ανεξέλεγκτη απόρριψη, από
ασυνείδητους.
Δύο φορές πέριξ του οικισμού Αγίας Σοφία με τη συμβολή της Περιφέρειας για την αποκομιδή και μεταφορά των χιλιάδων τόνων ογκωδών απορριμμάτων.
-Εξόρμηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Πάρκο Μαλλιούρη, στη Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας.
Έχουμε επέμβει και συνεχίζουμε να επεμβαίνουμε, σε μόνιμη βάση, με
ιδία μέσα του Δήμου, στις όχθες του Γαλλικού ποταμού αλλά και σε πλήθος άλλων σημείων, που εντοπίζονται παράνομες συγκεντρώσεις απορριμμάτων και ογκωδών
-Υλοποιείται εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασιών, για την αποκομιδή ογκωδών και τον καθαρισμό οδών, κοινόχρηστων χώρων και των κοιμητηρίων εσωτερικά, από μόνιμο και εποχιακό προσωπικό
Παράλληλα γίνεται:
-Καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων από το ειδικό όχημα-πλυντήριο, που έχει στη διάθεσή του, ο Δήμος μας, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επισκευή παλιών κάδων αγορά ανταλλακτικών διαρκής η προμήθεια νέων κάδων – ήδη παραλάβαμε 300 – αναμένεται αγορά διπλάσιου αριθμού.
Δημοπρατείτε νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 1200 νέων κάδων απορριμμάτων.
Αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 11 οχήματα και 9 μηχανήματα λόγω παλαιότητας και αδύνατης επισκευής.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η επισκευή και συντήρηση όλων των οχημάτων και μηχανημάτων αποκλειστικά, από τα συνεργεία του Δήμου.
Ανανεώθηκε ο στόλος οχημάτων, με την προμήθεια:
– Ενός καδοπλυντηρίου οχήματος, ποσού 164.920,00 ευρώ,
– Ενός ηλεκτροκίνητου τετράκυκλου οχήματος με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα, ποσού 38.626,00 ευρώ, μέσω χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και με την προμήθεια μέσω ιδίων πόρων
– Τριών απορριμματοφόρων, συνολικού ποσού 509.268,00 ευρώ,
-Ενός τετραξονικού φορτηγού, ποσού 144.956,00 ευρώ και
-Ενός φορτηγού οχήματος με ανυψωτικό μηχανισμό (σκαφοφόρος) μετά παρελκομένων, ποσού 166.594,00 ευρώ”.

Σχετικά Άρθρα

Δημοπρατήσεις έργων 6 εκ. ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη!

otavoice

Ολοκαίνουργιο το προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Αλίμου

otavoice

Στις 24 Αυγούστου ξεκινά το 2ο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού

otavoice

Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Προσφορά του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για δύο υποτροφίες δωρεάν διετών σπουδών

otavoice

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

otavoice