OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Δολιοφθορά σε φρεάτιο λυμάτων

Για αδικαιολόγητη πράξη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στ. Μπουσνάκης, ο οποίος καταθέτει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σε διολιοφθορά σε φρεάτιο του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων των οικισμών Σβορώνου-Νεοκαισάρειας, οφείλεται η υπερχείλιση φρεατίων λυμάτων κατοικιών. Η δολιοφορά εντοπίστηκε την Τρίτη από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, που ήδη εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι αφαίρεσαν το καπάκι του φρεατίου και τοποθέτησαν στη θέση του ογκώδη πέτρα σφραγίζοντας το στόμιό του. Συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αφού την απομάκρυνε, διαπίστωσε ότι και εντός του φρεατίου, σκόπιμα κάποιοι έριξαν πλήθος πετρών μικρότερης διατομής, φράζοντας ουσιαστικά τον αγωγό μεταφοράς λυμάτων, εμποδίζοντας τη μεταφορά τους στο αντλιοστάσιο Σβορώνου.

Την αδικαιολόγητη πράξη, η οποία στοχεύει στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών, προκαλώντας κίνδυνο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καταδίκασε  απερίφραστα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης.

Ήδη, μετά από εντολή του προέδρου της Επιχείρησης Στέργιου Μπουσνάκη, συνεργεία της εργάζονται για την αποκατάσταση λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα κατατεθεί άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δολιοφθορέων.

                                 

       

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice