OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πύργου: Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου στο Port Festival

Με την ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου πέφτει η αυλαία του φετινού Port Festival στο Κατάκολο την Κυριακή (31/7), σε μια συναυλία που διοργανώνει, ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα φρέσκο με πολλές εκπλήξεις που μας ταξιδεύει στη δισκογραφία της (Μέλισσες, Διόδια κ.α.), στο παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, από Καλδάρα, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη και Άκη Πάνου έως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Άσιμο και Σαββόπουλο. Ωστόσο, δεν λείπουν και τραγούδια νεότερων δημιουργών όπως του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλων δημιουργών. Μαζί της η ταλαντούχα Μαρία Φασουλάκη,

Έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών. Σεμνή, αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.

Σε κάθε συναυλία της θα μας τραγουδήσει όλα αυτά, που χρόνια τώρα την έχουν μαγέψει, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος.

Η προσωπική της δισκογραφία συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του.

Το τραγούδι ήταν πάντοτε στη ζωή της Φωτεινής Βελεσιώτου, αφού από μικρή συμμετείχε στη χορωδία της γενέτειρας της, Καρδίτσας και ο πατέρας της ήταν και ο ίδιος μουσικός.

Επαγγελματικά ξεκίνησε να τραγουδά το 1983 ενώ εργαζόταν ήδη ως δασκάλα, σε ένα ρεμπέτικο σχήμα της Θεσσαλονίκης.

Η γνωριμία και η συνεργασία της με τον Γιώργο Καζαντζή είχε ως αποτέλεσμα να ερμηνεύσει το τραγούδι “Μέλισσες”, χάρη στο οποίο έγινε γνωστή και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην πορεία έρχεται και η δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δίσκους νέων συνθετών. Οι συναυλίες της είναι εκατοντάδες στο πέρασμα των ετών, ακόμη και στο εξωτερικό και το κοινό παραμένει σταθερά μαζί της σε όλες τις εμφανίσεις της.

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται. Μια γέφυρα που ενώνει με το πιο αρχέγονο, πιο αληθινό κομμάτι του τραγουδιού και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά αγαπημένα λαϊκά είτε τραγούδια όπως οι “Μέλισσες” και τα “Διόδια” που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού, είτε με τραγούδια της δισκογραφίας της λιγότερο γνωστά αλλά που έχουν προσεκτικά επιλεχθεί.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice