OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν  οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της ήδη εποικοδομητικής συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, η οποία αποτελούνταν από τον Δήμαρχο κ. Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους κ.κ. Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα κα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Συνοπτικά, η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην πόλη μας ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και  με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995, με την Δημοτική Αρχή να έχει ήδη αναπτύξει μια καλή συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε με χαρά τον Δήμαρχο  και την αντιπροσωπεία  της Αμμοχώστου στον Πειραιά. Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων.  Όπως ξέρετε υπάρχει και μία αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων η οποία έκλεισε πρόσφατα 50 χρόνια και οδήγησε στη δική μας αδελφοποίηση.  Πιστεύω λοιπόν, πως οι αδελφοποιήσεις των παραγωγικών φορέων και των δύο δήμων μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πόλεις. Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει  και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά  η Κύπρος  με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά. Τέλος, όπως έχω  ξαναπεί, η επίσκεψη στην Αμμόχωστο ήταν για μένα μία σημαντική αλλά ταυτόχρονα  καταθλιπτική εμπειρία, καθώς πήγαμε μαζί με τους κατοίκους, οι οποίοι μας έδειξαν τα σπίτια τους από τα 10 μέτρα.  Είναι μία ερημωμένη, μισοκατεστραμμένη   και νεκρή πόλη σχεδόν 50 χρόνια. Μία πόλη φάντασμα για την οποία  δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα παγκοσμίως. Θα συμβάλουμε λοιπόν  ως Δήμος, με τις δικές μας δυνάμεις στην  μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος».

Σχετικά Άρθρα

Μαλεβίζι: Ξεκινά η αποκατάσταση του παλαιού Τυροκομείου στο Λιβάδι Κρουσώνα

otavoice

Δήμος Διονύσου: Τέλος στην πολύχρονη ομηρία των κατοίκων της Ροδόπολης

otavoice

ΠΒΑ: Σύμβαση για τον αγωγό μεταφοράς νερού αφαλάτωσης στη Θύμαινα- Φούρνων

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης και Προέδρων αποδήμων για την προώθηση θεμάτων της ομογένειας

otavoice

Υποχρέωση των Δήμων της Κορινθίας να μεταφέρουν τα απορρίμματα στον ΣΜΑ του Σπαθοβουνίου

otavoice

ΠΔΜ: Βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του αγροτικού τομέα με σημαντικά έργα

otavoice