OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεργασία Δήμων Δράμας, Αριστοτέλη και Τσάρεβο Βουλγαρίας για Διαβαλκανική Οινική Διαδρομή

Ο Δήμος  Δράμας  ένωσε τις δυνάμεις του με τον Δήμο Αριστοτέλη  και το Δήμο του Τσάρεβο στην Μαύρη Θάλασσα της Βουλγαρίας με σκοπό τις κοινές δράσεις και τη συνεργασία για τον τουρισμό με αφορμή το προϊόν που λέγεται κρασί και τα επισκέψιμα οινοποιεία της κάθε περιοχής.

Οι Δήμαρχοι Δράμας Χριστόδουλος  Μαμσάκος και Αριστοτέλη   Στέλιος  Βαλιάνος υπέγραψαν   μνημόνιο συνεργασίας σε εκτέλεση αντίστοιχων αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων.

Οι επισκέπτες  ξεναγηθήκαν   στα σοκάκια της Αρναίας και φυσικά το γιόρτασαν  παρά το βροχερό καιρό.

Ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου , η  χορωδία  , τα Χορευτικά Τμήματα Αρναίας , το ΚΑΠΗ , οι μουσικοί  , ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας, όλοι παρόντες και γιορτινοί.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά  στον αείμνηστο  Αντιδήμαρχο Χρήστο Κυριακίδη που είχε επισκεφτεί την περιοχή και είχε σημαντική συμβολή στη συνεργασία των 2 δήμων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μέσω διαδικτύου και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, που αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας κατά τον χαιρετισμό του:

«Σήμερα εδώ στην  ιστορική Αρναία Χαλκιδικής, πραγματοποιείται  η επίσημη τελετή που επισφραγίζει την οινική δικτύωση των δήμων Δράμας, Αριστοτέλη και Τσαρέβου Βουλγαρίας, στο πλαίσιο διαδημοτικών συνεργασιών και επαφών με σκοπό την τουριστική εξωστρέφεια.

Είναι μια καινοτόμα δράση, συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη ΤΟΥ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που είναι μια από τις εναλλακτικές  μορφές τουρισμού.

Ο οινοτουρισμός  εστιάζει σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα η οποία είναι η παραγωγή κρασιού. Πρόκειται δηλαδή για ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού το οποίο το απολαμβάνουν οι επισκέπτες συνδυάζοντας το παράλληλα με τις διακοπές τους.

Η τουριστική ανάπτυξη για να καταστεί βιώσιμη απαιτεί την ουσιαστική και έμπρακτη συνεργασία όλων. Αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη του τουρισμού ως κοινό όραμα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απαιτείται και συνέργεια. Και αυτό το κάνουμε πράξη οι  3 δήμοι.

Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλά με σημαντικές προοπτικές για τους  τόπους μας.

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και  εύχομαι να πάνε όλα καλά.»

Κατά την παραμονή του στην Αρναία ο  δήμαρχος Δράμας επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κκ Θεόκλητο.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Ντούμος: Βροντερό το μήνυμα της νίκης από το κέντρο της Κατερίνης

otavoice

Μάνος Κρανίδης: «Η νίκη είναι δική μας, αξίζουμε ένα καλύτερο Χαλάνδρι»

otavoice

Live μετάδοση το debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης

otavoice

Θ. Λιβάνιος: «Είναι μόνο η αρχή, από μία σειρά παρεμβάσεων… για την τοπική διακυβέρνηση»

otavoice

Πέτρος Τατούλης: «Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει την Πελοπόννησο ως φέουδό του»

otavoice

Σοφία Μαυρίδη: “Ο Ασπρόπυργος μας ενώνει! Χειροπιαστές και ρεαλιστικές λύσεις”

otavoice