OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παλαιοδήμος για το Παίδων Πεντέλης: “Η απουσία και η αποχή είναι συνενοχή”

Ο Άγγελος Παλαιοδήμος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πεντέλη 2020” με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης.

Αναλυτικά:

Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε, πως τα αργά αντανακλαστικά της διοίκησης της κ. Κεχαγιά, στις προσπάθειες υποβάθμισης του Παίδων Πεντέλης, δεν είναι συνέπεια διοικητικής αμέλειας αλλά της δυσκολίας της να έρθει σε ρήξη με επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. Οι μάσκες όμως έπεσαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του 2ου θέματος για τη λήψη απόφασης “για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης”. Μετά την επιμελημένη αδράνεια που επέδειξε στο θέμα της κατάργησης των εφημεριών του νοσοκομείου πριν λίγους μήνες, με πρόφαση τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, ακολούθησε ο επιτηδευμένος χειρισμός του θέματος της εγκατάστασης δομής φιλοξενίας εισαγγελικών παιδιών εντός του Νοσοκομείου, μέσω της αποδοχής δωρεάς των ROTARY. 

Χαρακτηριστικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση του Δήμου, μέσω της κ. Κοσμοπούλου, προσπάθησε να κομματικοποιήσει το θέμα, τονίζοντας ότι στη συνάντηση που είχε με τον κοινό διοικητή των νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ κ. Δαλαϊνα, συνοδευόταν από την Πρόεδρο της Τ.Ο. Πεντέλης της Ν.Δ. κ. Μαρκαντώνη (χωρίς να αναφέρει την ιδιότητα της Δημοτικής Συμβούλου). Η ίδια δήλωσε ότι έχει πειστεί από τα λόγια του κ. Δαλαϊνα, πως η συγκεκριμένη δωρεά των ROTARY (τους οποίους και συνεχάρη) δεν υποβαθμίζει το νοσοκομείο. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν έχει καμία γνώση του κειμένου τόσο της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου των νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ (ΑΔΑ:ΨΓΕΓ4690Ω5-ΧΨΚ) όσο και του κειμένου της σχετικής σύμβασης με τους ROTARY!!!!!

Η παρέμβαση του γιατρού ΩΡΛ Γ. Κοκολάκη (μέλους της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Παίδων) υπήρξε καταλυτική, καθώς έδωσε τις ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος και των μελλοντικών συνεπειών από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η εγκατάσταση δομής φιλοξενίας (άρα δομής πρόνοιας) εισαγγελικών παιδιών σε ένα νοσοκομείο (δομή υγείας) είναι επιστημονικά εγκληματική και ταυτόχρονα, υποβαθμίζει και απαξιώνει το ήδη τραυματισμένο Νοσοκομείο, στερώντας του πολύτιμες κλίνες.

Ο τρόπος που υλοποιείται το σχέδιο αυτής της δωρεάς αποδεικνύει ότι άλλες είναι οι προθέσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια, του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι εργασίες ξεκίνησαν πριν την υπογραφή της σύμβασης (04/05/2022), ενώ το κείμενο του σχεδίου της σύμβασης, παρά το ότι ήταν συνημμένο στην απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου (17/3/2022), δεν αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και απεκρύβη από όλους τους ενδιαφερόμενους, με διάφορες προφάσεις και για πάνω από ένα μήνα.

Στο σχετικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση του Δήμου επέλεξε να νίψει τα χέρια της ως νέος Πόντιος Πιλάτος. Η μέν Δήμαρχος έλαμψε διά της (αδικαιολόγητης) απουσίας της, οι δε δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν τη Διοίκηση απείχαν από την ψήφιση του θέματος. Δυστυχώς για αυτούς, οι μάσκες έπεσαν! Η μάχη απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης θα είναι δυνατή και διαρκής!!  Η απουσία και η αποχή από αυτή τη μάχη είναι αποδείξεις συνενοχής!

ΥΓ: Φυσικά η δημοσιοποίηση του τεχνικού υπομνήματος (βλέπε σελίδες 7,8,9 της σύμβασης δωρεάς) με τις σχετικές υπογραφές προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το συνολικό κόστος της ανακαίνισης (το οποίο με βάση τη δωρεά υπολογίζεται σε 100.000€!!!)

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice