OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ωρωπός- Γιασημάκης: Απολογισμός έργου- Διεκδικούμαι μια δεύτερη θητεία

Γιασημάκης: “Αν αλλάξει η Δημοτική Αρχή θα φρενάρουν όλα αυτά που σας περιέγραψα. Πρέπει να διεκδικήσουμε μία δεύτερη θητεία για να φτιάξουμε όλα αυτά. Με αυτά τα έργα ο Δήμος μας θα αλλάξει επίπεδο και θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής της Αττικής”
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή “Δημοσκοπήσεις” του Attica TV με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό και μίλησε για τον επιτυχημένο αγώνα της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την παραμονή του τμήματος Ασφαλείας στον Κάλαμο, την επαναλειτουργία αστυνομικού σταθμού στο Καπανδρίτι και τον αγώνα για την παραμονή των υποκαταστημάτων των Τραπεζών στον Ωρωπό. Τόνισε πως η Δημοτική Αρχή ενωμένη με τους δημότες και τους τοπικούς φορείς παλεύει και κερδίζει τα όσα διεκδικεί.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο χρέος που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή, στις δυσκολίες που συνάντησε αρχικά λόγω πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο δύσκολο περιβάλλον που έπρεπε να κινηθεί όπως η πανδημία, η καραντίνα, τα ακραία φυσικά φαινόμενα που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και στην ενέργεια.
Ωστόσο παρόλα αυτά κατάφερε για πρώτη φορά να δημιουργήσει ένα μικρό αποθεματικό, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Δήμου Ωρωπού και να κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη δημοτών, επαγγελματιών, φορέων αλλά και των αρμοδίων υπουργείων που ενέκριναν σχεδόν όλες τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος για χρηματοδότηση και αυτό αποδεικνύεται από το τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα των 45.000.000 μόνο για το 2022.
Αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο και για όσα έχει προετοιμάσει ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.
“Τα τελευταία 5 χρόνια ο Δήμος Ωρωπού είχε συνολικό τεχνικό πρόγραμμα 35εκ. Ευρώ και μόνο το 2022 έχουμε 45εκ. Φανταστείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό που έχουμε καταφέρει”, είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν και αφορούν στην υδροδότηση με τα έργα στη Μαυροσουβάλα και την αξιοποίηση των πηγών του Δήμου ώστε να μην πληρώνει νερό στην ΕΥΔΑΠ, τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων, την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου για την εξοικονόμηση χρημάτων.
Επίσης τα έργα στα αθλητικά κέντρα, την κατασκευή νέων παιδικών χαρών σε κάθε χωριό του Δήμου, τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων 5χ5, την κατασκευή του γηπέδου της Μαλακάσας, την ανακατασκευή του γηπέδου στον Αυλώνα, το κλειστό του Μηλεσίου, την τοποθέτηση φωτισμού στο δρόμο Μαλακάσας – Ωρωπού, τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, τα έργα στα αλιευτικά καταφύγια των Αγίων Αποστόλων,Ωρωπού και Χαλκουτσίου, ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα χωριά.
Tη γενική ανάπλαση όλου του Ωρωπού με τη βοήθεια του κυρίου Μαρτίνου, τη μετατροπή των παλαιών Φυλακών Ωρωπού σε μουσείο Δημοκρατίας και Πολιτισμού Μίκης Θεοδωράκης, την ανάδειξη του υδροβιότοπου Ωρωπού, τον δρόμο ΩρωπούΜαραθώνα και άλλα πολλά όπως και ο βιολογικός καθαρισμός που είναι και ο μεγάλος στόχος”, τόνισε ο δήμαρχος Ωρωπού.
“Αν αλλάξει η Δημοτική Αρχή θα φρενάρουν όλα αυτά που σας περιέγραψα. Πρέπει να διεκδικήσουμε μία δεύτερη θητεία για να φτιάξουμε όλα αυτά. Με αυτά τα έργα ο Δήμος μας θα αλλάξει επίπεδο και θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής της Αττικής. Αγωνιζόμαστε για να αναδείξουμε τον τόπο μας και να τον κάνουμε βασικό τουριστικό προορισμό”, είπε ο Γιώργος Γιασημάκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice