OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στην «Πορεία της Γαλιλαίας»

Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με καρκίνο ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στην «Πορεία της Γαλιλαίας», μια δράση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», που θα ξεκινήσει την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 19:00 από τον προαύλιο χώρο της Μονάδας στα Σπάτα με συμβολική πεζοπορία και εορταστική εκδήλωση. 

Η δράση θα διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία οκτώ δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής (Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου) και θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενούνται το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και θα διοργανώνονται εκ περιτροπής από τους δήμους. 

 «Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, της πρωτοποριακής αυτής δομής που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Συμπορευόμαστε όλοι μαζί στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ώστε η κοινή μας προσπάθεια να δώσει ελπίδα στους συνανθρώπους μας και δύναμη ότι μπορούν να τα καταφέρουν», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, με αφορμή την έναρξη της δράσης. Και συμπλήρωσε: «Σας περιμένουμε όλους την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 19:00, στον προαύλιο χώρο της Μονάδας για την τελετή έναρξης. Θα είμαστε όλοι εκεί!». 

Λίγα λόγια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με απειλητική για τη ζωή τους νόσο και τις οικογένειές τους, εξασφαλίζοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της.

 Από την ίδρυσή της το 2010, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

 H Μονάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και προαιρετικά ιερέα, διαθέτοντας εγκαταστάσεις και σύστημα διαχείρισης ποιότητας βασισμένα στα διεθνή σχετικά πρότυπα.

 Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» αποτελεί την μοναδική δομή στην Ελλάδα, που παρέχει ολοκληρωμένη Ανακουφιστική Φροντίδα:

  • Στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας
  • Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης και
  • Στην οικία των ασθενών

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανά έτος προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας, και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.


Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice