OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Πύργου τίμησε τον «χρυσό» αθλητή Αρίωνα Κολιτσόπουλο

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Αρίωνα σ’ ευχαριστούμε που τίμησες την πόλη μας»

Τον πρωταθλητή Ευρώπης στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο που ανέβηκε στο πιο ψηλό βάθρο των επιτυχιών στην κατηγορία του, γεμίζοντας χαρά και συγκίνηση όλους τους Πυργιώτες, τίμησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (το απόγευμα της Τρίτης 28/6).

Λίγες μόλις ημέρες μετά την μεγάλη νίκη του Αρίωνα, και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Πάλης στη Ρουμανία στην κατηγορία Κ17, εισήχθη θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την βράβευση του Πυργιώτη αθλητή. Όπου ο δήμαρχος Πύργου, που είχε εισηγηθεί το σχετικό θέμα προς εισαγωγή στη συνεδρίαση αυτή, κάλεσε στο βήμα τον Αρίωνα για να τον συγχαρεί δημοσίως και να του απονείμει ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου Πύργου.

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έφτασε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, φανερά συγκινημένος συνοδευόμενος από τον πατέρα και προπονητή του Αλέξη, τον παππού του και «πρωτεργάτη» της οικογενειακής αθλητικής παράδοσης Δημήτρη, τον ξάδερφό του – και επίσης αθλητή στον «Ατρόμητο» – Εμμανουήλ Ούγκεν και τον πρόεδρο του Παλαιστικού Συλλόγου «ΤΙΤΑΝ», Νίκο Ντοχά.

«Είναι απεριόριστη η τιμή που οφείλουμε να αποδώσουμε στον εξαιρετικό νέο που διακρίθηκε σε κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αρίωνα σ’ ευχαριστούμε που τίμησες την πόλη μας. Έκανες τον Πύργο γνωστό με πολύ θετική είδηση» είπε ο δήμαρχος Πύργου και έθεσε τη Δημοτική Αρχή στην διάθεσή του για περαιτέρω δημιουργικές προτάσεις και δράσεις στο χώρο του αθλητισμού. «Ο αθλητισμός είναι ότι πιο ευγενικό υπάρχει για τον άνθρωπο και την ψυχή του.

Και τα ονόματα των ανθρώπων που διακρίνονται πρέπει να τοποθετούνται πολύ «ψηλά» ώστε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για άλλα παιδιά. Αθλητές όπως ο Καραλής και ο Κολιτσόπουλος ως γνήσια Πυργιωτόπουλα, πρέπει να τιμηθούν και το όνομά τους να μπει σε χώρους αθλητισμού. Οφείλουμε να τιμήσουμε και να προβάλλουμε αυτή τη διάκριση, ιδιαίτερα τις μέρες όπου κατακλυζόμαστε καθημερινά από παραβατικότητες και φαινόμενα βίας στη νέα γενιά και σε όλο το φάσμα της κοινωνίας».

Το ήθος της οικογένειας «σκαλοπάτι» για το χρυσό Αναφερόμενος στην οικογένεια του Αρίωνα Κολιτσόπουλου, ο κ. Αντωνακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Το ήθος των ανθρώπων της οικογένειας του Αρίωνα ήταν το σκαλοπάτι που τον οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο. Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή σ’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί στον αθλητισμό αν δεν υπάρχει ήθος δεν υπάρχει αποτέλεσμα» και πρότεινε να διοργανωθεί με την Ομοσπονδία Πάλης αθλητική συνάντηση προς τιμή του Αρίωνα, στον Πύργο.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Κυριαζής, τόνισε και πρότεινε ότι εκτός από την παρούσα τιμητική βράβευση του Αρίωνα, να γίνει ειδική τελετή όπου θα απονεμηθεί στον πρωταθλητή, όπως και στο σύλλογό του, το μετάλλιο διακρίσεως του Δήμου και τιμητική πλακέτα. Κάτι για το οποίο, υπήρχε απόλυτη ταύτιση απ’ όλα τα μέλη του Συμβουλίου.

Φανερά συγκινημένος ο 17χρονος αθλητής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομες ευχαριστίες απηύθυναν ο πατέρας του, Αλέξης Κολιτσόπουλος και ο πρόεδρος του «ΤΙΤΑΝ» Νίκος Ντοχάς.

Συγχαρητήρια και ευχές για ακόμη περισσότερες επιτυχίες έδωσαν με σύντομους χαιρετισμούς οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Κώστας Νικολούτσος, Στάθης Καννής και Αντώνης Καράμπελας, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Κόρδας έκαναν ειδική μνεία στην οικογένεια του αθλητή. Τέλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στη λαμπρή πορεία και στα συνολικά 20 έως τώρα μετάλλια του Αρίωνα.

Σχετικά Άρθρα

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice