OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF για τα παιδιά υπέγραψε ο Δήμαρχος Πύργου

Με επίκεντρο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, ο Δήμος Πύργου προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και στην παραλαβή της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά.

Στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (22/6) στην Αθήνα, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ανακοίνωσαν την ένταξη του Πύργου στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) που στόχο έχει την μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων. 

Ο Δήμος Πύργου είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που έχουν υπογράψει αυτό το μνημόνιο (και συνολικά έως τώρα είναι η 8η πόλη στην Ελλάδα που λαμβάνει τον τίτλο της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά).

Το Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF η οποία εφαρμόζεται ήδη σε 47 χώρες ανά τον κόσμο συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και τον ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τα μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να κάνουν τις πόλεις και τις κοινότητές τους πιο φιλικές προς αυτά.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, με παρόντα επίσης τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο, ο κ. Calestini εξήγησε τις προοπτικές και τα δεδομένα του προγράμματος, με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας και τα βήματα που θα ακολουθηθούν. 

«Θέλουμε τα παιδιά να είναι χαρούμενα»

Ο κ. Αντωνακόπουλος από την πλευρά του περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση στον Δήμο. Επίσης, εγκαινιάζοντας τη διεθνούς χαρακτήρα συνεργασία, τόνισε πως: 

«Από την αρχή της θητείας μας έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε δράσεις ώστε να εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά μας, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε σταθερά. 

Έχουμε την υποχρέωση και ως Δήμος αλλά και ως πολίτες να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα του παιδιού στην ελευθερία, τη γνώση, την εκπαίδευση, το παιχνίδι, την υγεία… 

Θέλουμε τα παιδιά να είναι χαρούμενα και σε κάθε τομέα να τους δίνουμε διεξόδους και αντικείμενα χαράς. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε και καθιερώνουμε πολλές σχετικές εκδηλώσεις, όπως το “RUN PYRGOS” με στόχο την παρακίνηση στην άθληση και σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως την “Ποδηλατάδα” μέσα στην πόλη, όπως πριν λίγες μέρες τη μεγάλη συναυλία για τη λήξη της σχολικής χρονιάς με παρουσία τεράστιου πλήθους μαθητιώσας νεολαίας, όπως τις καθιερωμένες πλέον από μας χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες και καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά, όπως με την εκπόνηση προγράμματος στην οποία προχωρούμε κι αφορά τη διατροφή των παιδιών, και πολλά άλλα.

Οφείλουμε να εξασφαλίζουμε συνθήκες μιας υγιούς και φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού, γιατί σε αυτή την ηλικία διαμορφώνονται οι προσωπικότητες. 

Η UNICEF έχει προσφέρει και συνεχίζει να το κάνει, ένα τεράστιο έργο στα παιδιά όλου του κόσμου και για να αλλάξει αυτός ο κόσμος προς το καλύτερο πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά».

Σχετικά Άρθρα

Απόφαση Σπανού για την κατασκευή ΣΜΑ/ΣΜΑΥ στον Δήμο Καμένων Βούρλων

otavoice

Δήμος Μαλεβιζίου: Πέντε νέες, σύγχρονες και «πράσινες» στάσεις λεωφορείων στο Γάζι

otavoice

Τίμησε τον Παν. Νίκα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

otavoice

Στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Αττικής

otavoice

Ο Δημ. Κάρναβος εξελέγη επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

otavoice

Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση Κων. Λίτσα στον Δήμο Ωρωπού

otavoice