OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κόκκινος: «Το Ε.Σ.Υ. στα νησιά μας ζητά ενίσχυση και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου διοίκηση»

Ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Επικεφαλής του Ανεξαρτήτου Περιφερειακου Συνδυασμού  “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”, Χαράλαμπος Κόκκινος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το σύστημα υγείας στα νησιά και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου:
«Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ρόδου (Ε.Κ.Ρ.) με θέμα της σύσκεψης “τα προβληματα που αντιμετωπιζει το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου” τοποθετήθηκα τονίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα νησιά μας απαιτεί άμεσα ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου διοίκηση!

Συγκεκριμένα επεσήμανα και πρότεινα τα παρακάτω:

1) Ζητάμε την άμεση στελέχωση των δομών υγείας των νησιών μας.Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με θέσπιση νέων κινητρων και κυρίως μέσω της αύξησης των μισθών του ιατρικού και νοσηλευτικου προσωπικού .

2)Να υπάρξουν άμεσα τα απαραιτητα φάρμακα, τα υλικά και τα ιατρικά μηχανήματα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών δημόσιας Υγείας.

3)Για εθνικους λόγους αλλά και για να νιώθουν ασφαλείς οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες της νησιωτικής περιοχής μας πρέπει να επισπευθουν από τους υπεύθυνους οι διαδικασίες!

4) Να οριστεί-επιτελους- ο νέος διοικητής των νοσοκομείων της Ρόδου και Καρπάθου και να λάβει τέλος η αναβλητικοτητα και έλλειψη πολιτικής απόφασης και ευθύνης!

5) Να σταματήσουν τα “πειράματα” , ο λαϊκισμός και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις που δεν έγιναν ποτέ πράξη!Θυμιζω ότι στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας του covid διανεμήθηκαν από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου “προβληματικα “rapid test στα νησιά μας (που δημιουργησαν φοβο και σύγχυση λογω των αλλοπροσαλλων ενδείξεων τους) και το πλοιάριο “Δελφίνι της Ελπίδας ” που πρόσφερε στο παρελθόν υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας στους νησιώτες μας και ανήκει στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ειναι παροπλισμένο και έγινε… παλιοσιδερα.

6) Καμία αξιόλογη κτιριακη υποδομή υγείας δεν υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους όσους συμμετεχουν στην πρωτοβουλια του ΕΚΡ , να εκδώσουν διεκδικητικό ψήφισμα για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και των δομών υγείας στα νησιά μας και να κατατεθεί υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να ταράξουν “τα λιμνάζοντα νερά” και να δοθεί λύση στα προβληματα του Ε.Σ.Υ. στα νησιά μας.

Η λειτουργία του Ε.Σ.Υ δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των γιατρών και των νοσηλευτών ούτε στην εθελοντική παρουσία κάποιων συμπολιτών μας .
Είναι η ώρα ευθύνης του κεντρικού κράτους, είναι η ώρα των έργων και όχι των ανούσιων λόγων!»

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice