OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καταγγελία πολιτών: “Αυθαίρετη αφαίρεση σκάλας σε παραλία του Ξυλοκάστρου”

To OTAVOICE δίνει βήμα στους πολίτες

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των πολιτών που διαμένουν στην παραλιακή περιοχή της Κ. Καραμανλή και Βαγενά του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για την αφαίρεση της σκάλας στην παραλία του Ξυλοκάστρου.

Οι πολίτες μιλούν για μια αυθαίρετη αφαίρεση από τον Δήμο από την οποία εξυπηρετείται μια ολόκληρη περιοχή με οικογένειες και μικρά παιδιά. “Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι. Προσπαθούμε όλοι μας απεγνωσμένα να επαναφέρουμε την σκάλα” αναφέρουν σχετικά σε καταγγελία τους μέσω του OTAVOICE.

Παράλληλα γνωστοποίησαν την επιστολή που κοινοποίησαν στον κ. Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Β. Τσιώτο και τον κ. Πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Ν. Χαβέλη και την οποία το OTAVOICE σας παρουσιάζει:

“Προς:

τον κ. Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Β. Τσιώτο

Κοινοποίηση:

τον κ. Πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Ν. Χαβέλη

Όλα τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με μεγάλη μας έκπληξη οι διαμένοντες στην περιοχή του παλιού Μουράγιου-Καραμανλή και Βαγενά διαπιστώσαμε ότι την εβδομάδα 6/6/22-10/6/22 αφαιρέθηκε αυθαίρετα η σκάλα που κατεβαίναμε στην θάλασσα η οποία  υπήρχε από το 2018 και είχε τοποθετηθεί μετά από τριετή αγώνα των δημοτών της περιοχής μας. Μάλιστα οι δημότες συμμετείχαμε στην συντήρησή της σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και την πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κας. Σπ. Καραπανάγου.

Σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Ν. Χαβέλη στις αρχές του μήνα  Μάιου 2022, ενημερώνοντάς τον ότι η σκάλα χρειάζεται συντήρηση (αποκατάσταση στα σκαλοπάτια της) μας είχε ενημερώσει ότι είναι στο πρόγραμμα του Δήμου η σκάλα να συντηρηθεί και να αποδοθεί ασφαλής στους δημότες (όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο από το 2018).

Προς έκπληξή μας σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χαβέλη στις 10/6/22 ενημερωθήκαμε ότι τελικά ο κ. Σπ. Αποστολόπουλος αποφάσισε (μόνος του;) να αφαιρεθεί η σκάλα και ότι τελικά δεν θα αποκατασταθεί αφού μόνο δυο νέες σκάλες στον Δήμο θα τοποθετηθούν και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’αυτό.  Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν πρόκειται για μια νέα σκάλα αλλά για μια ήδη υπάρχουσα που χρήζει συντήρησης και ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια και θα ενημερώσουμε τον Δήμαρχο και το ΔΣ του Δήμου μας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας αμέσως μετά με τον κ. Σπ. Αποστολόπουλο μας ενημέρωσε με έντονο ύφος ότι η σκάλα αφαιρέθηκε επειδή δεν υπάρχει στο σημείο παραλία και ότι όταν θα υπάρξει στο μέλλον παραλία θα τοποθετηθεί. Του εξηγήσαμε ότι η σκάλα αφαιρέθηκε αυθαίρετα, ενώ είχε τοποθετηθεί νόμιμα το 2018 χωρίς τότε να υπάρχει στο σημείο καμία παραλία και ότι εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή με οικογένειες και παραθεριστές που έχουν επιλέξει την περιοχή για θερινή διαμονή καθώς και τους πελάτες ενός ξενοδοχείου (Le Convilial).

Μετά από αυτή την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφαση και ενέργεια του κ. Σπ. Αποστολόπουλου είμαστε μια ολόκληρη περιοχή εφεξής αποκλεισμένοι από την πρόσβασή μας στην θάλασσα-σαν να τιμωρούμαστε για κάτι;- αφού στην γύρω περιοχή δεν υπάρχει άλλη σκάλα για ασφαλή πρόσβαση στην θάλασσα αφού η παρακείμενη ξύλινη σκάλα έχει κλείσει από μεγάλες πέτρες (παρακαλούμε να κάνετε μια επιτόπια επίσκεψη να διαπιστώσετε ο ίδιος τα παραπάνω αναφερόμενα).

Κατόπιν της κάθετης άρνησης του κ. Σπ. Αποστολόπουλου να συζητήσει την επαναφορά της σκάλας και της καταχρηστικής απόφασης που έλαβε (αναρωτιόμαστε υπάρχει κάποια μελέτη/συλλογική απόφαση γι’αυτή του την ενέργεια;) απευθυνόμαστε σε εσάς για να δώσετε άμεσα εντολή για την άμεση επαναφορά της σκάλας και την αποκατάσταση της νομιμότητας προς όφελος των δημοτών και του Δήμου.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Οι διαμένοντες στην παραλιακή περιοχή της Κ. Καραμανλή και Βαγενά”

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κάρναβος: Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας, για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

otavoice

Δεκαέξι Βούλγαροι Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα στη Λάρισα για τις πυρκαγιές

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αχαΐα – Ηλεία, υψηλός σε Αιτωλοακαρνανία

otavoice

Το συγκινητικό αντίο Γαλιατσάτου στον αγαπημένο “Κανέλο”

otavoice

Καμπόσος: Αποκαθιστώ την αλήθεια για την καταλληλότητα του νερού- Μήνυση κατά Μαλτέζου

otavoice

Δαρδαμανέλης: «Ξανά στα χέρια της Καλαμαριάς η Πλαζ Αρετσούς»

otavoice