OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Ίος στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού!

Η Ελλάδα μπαίνει ξανά δυναμικά στον «χάρτη» των θερινών παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού στη μετά Covid εποχή, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley Features που θα διοργανωθεί στην Ίο από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2022.

Ένα από τα καλύτερ τρνουά του κόσμου θα λάβει χώρα στην παραλία του Μυλοπότα με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και εθνικών αποστολών από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία και με την ενεργή συμμετοχή εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Αυτήν τη σπουδαία αθλητική δράση διοργανώνει η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία φορέων και οργανισμών.

Το αθλητικό γεγονός θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και τη διοργάνωση θα παρακολουθήσει πλήθος επωνύμων από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2019 η Ίος φιλοξένησε για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley με επιτυχία καθώς μέχρι τότε η Ελλάδα ήταν «απούσα» για 15 χρονιά σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στο συγκεκριμένο άθλημα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η παραλία του Μυλοπότα υποδέχτηκε τότε περίπου 64 ομάδες από 25 χώρες, το τουρνουά βραβεύτηκε στα Sports Marketing Awards ως η καλύτερη καλοκαιρινή διοργάνωση, ενώ για τους αγώνες ταξίδεψαν στο νησί του Ομήρου μεγάλα ονόματα της πετοσφαίρισης, από Ιαπωνία μέχρι Καναδά. (Το promo video 2022 βρίσκεται στο link: https://mega.nz/folder/ZNt2CKAR#VdHnSQAg824-dDabF5lQ_A).

«Ίος σημαίνει αδρεναλίνη, άμιλλα, ευεξία και θετική ενέργεια. Η καθιέρωση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος σε ένα μικρό αλλά χαρισματικό νησί όπως η Ίος προσελκύει τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ωφελεί τουριστικά την Ελλάδα, συμβάλλει στην επιμήκυνση της σεζόν και αποτελεί παρακαταθήκη για τον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Έφτασε η ώρα ώστε η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία να στηριχτεί από όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και παράγοντες της άθλησης και του τουρισμού και να γίνει θεσμός», δηλώνει ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.

Σχετικά Άρθρα

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice