OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Τρίπολης: Εκδήλωση για την 197η επέτειο της μάχης των Τρικόρφων

Η 197η επέτειος της μάχης των Τρικόρφων, τιμήθηκε την Κυριακή (26/6) σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Σιλίμνας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι πεσόντες στη θέση Τρίκορφα της Κοινότητας Σιλίμνας, στη μάχη που δόθηκε εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων του Ιμπραήμ στις 23 Ιουνίου του 1825, η οποία ολοκληρώθηκε με ήττα των Ελλήνων.

Στη μάχη αυτή έχασε τη ζωή του και ο οπλαρχηγός Δημήτριος Παπατσώνης από την Εύα Μεσσήνης.

Τον Δήμο Μεσσήνης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον ήρωα της Επανάστασης, οπλαρχηγό Δημήτριο Παπατσώνη και στους πολλούς νικηφόρους αγώνες που έδωσε πριν σκοτωθεί στα Τρίκορφα.

Ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Καραμήντζος, ενώ η απαγγελία ποιημάτων έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Παύλο Κλάδη και από τον Κώστα Αργυρόπουλο από την Πιάνα.

Στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου, δημοτικοί σύμβουλοι Τρίπολης.

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα υποδέχτηκε στο δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας για την αντιπυρική περίοδο

otavoice

Περιφέρεια Αττικής: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης των πολιτών

otavoice

Δ. Πειραιά: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια

otavoice

Κυβερνήτες ισπανικών πλοίων στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

otavoice

ΒΒΒ: Έρχεται η μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmen

otavoice